Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
24 березня 2023 р. Всi новини

Розпочалось виїзне засідання Президії Ради проректорів з наукової роботи при МОН України

 

23 березня 2023 року, на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка розпочалося виїзне засідання Президії Ради проректорів з наукової роботи при МОН України.

«Для підтримки молодих учених, зокрема у проведенні ними досліджень для розв'язання проблемних питань, МОН минулого року розширило можливості участі закладів освіти у конкурсі проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок. Найбільше фінансування комісія визначила для аграрних наук – 15 млн грн, адже сільськогосподарський сектор важливий для формування економіки країни. Саме молоді вчені різних напрямів науки мають відчувати підтримку держави, у такий спосіб створюючи конкурентоздатність на міжнародному ринку праці, та, безперечно, розбудовувати наукову діяльність», – зазначив заступник міністра з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов.

Ректор університету Володимир Бугров презентував проєкт – Центр «BioMed-Science Hub», який спрямований створити в КНУ імені Тараса Шевченка унікальний інноваційний науково-дослідницький та освітній центр. Передбачається, що він стане високотехнологічною міждисциплінарною платформою для розроблення новітніх технологій лікування і діагностики поширених хвороб, проведення високоякісних доклінічних, а в майбутньому – клінічних досліджень кандидатів на нові лікарські засоби, підготовки бакалаврів, магістрів та докторів філософії за освітніми програмами на перетині хімії, фізики й біології.

Під час заходу також обговорять нормотворення в науковій та інноваційній діяльності України та найкращі практики ЗВО України щодо взаємодії науки та бізнесу.

Також програма передбачає засідання робочих груп Ради проректорів за участю представників профільних структурних підрозділів МОН України, підбивання підсумків та огляд наукових об’єктів університету, що становлять національне надбання України.

 

 

За матеріалами – МОН