Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
24 квітня 2023 р. Всi новини

У МОН презентували та обговорили проєкт Концепції позашкільної освіти в умовах воєнного стану

 

20 квітня 2023 року у МОН відбулося засідання Всеукраїнського круглого столу на тему: «Забезпечення і реалізація прав дітей на позашкільну освіту в умовах воєнного стану», а також презентовано проєкт Концепції позашкільної освіти в умовах війни.

Відкрив круглий стіл заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Євген Кудрявець. Саме він керує напрямком позашкільної освіти.

Мета заходу – обговорити основні питання забезпечення і реалізації прав дітей на позашкільну освіту, діяльність закладів позашкільної освіти в умовах воєнного стану.

Участь у круглому столі також взяли представники Верховної Ради України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства молоді та спорту України, Державної служби якості освіти України, Національної академії педагогічних наук України, Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, Міжнародної асоціації позашкільної освіти, керівники органів управління освітою, закладів позашкільної освіти, військові, вчені, громадськість.

Понад 100 учасників, які представляли усі регіони України, розглядали актуальні проблеми сфери щодо:

  • забезпечення прав дітей на позашкільну освіту; 
  • дотримання законодавства щодо реалізації прав дітей на позашкільну освіту; 
  • якості позашкільної освіти та кадрове забезпечення позашкільної освіти в умовах воєнного стану;
  • кадрового забезпечення закладів позашкільної освіти в умовах воєнного стану.

Учасники внесли пропозиції та доповнення до проєкту Концепції позашкільної освіти в умовах воєнного стану, які спрямовані перш за все на успішну реалізацію норм та положень цього документа.

 

 

За матеріалами – МОН