Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
10 травня 2023 р. Всi новини

У школах проведуть єдиний національний урок «Безпечна дорога додому»

 

Із 15 до 21 травня 2023 року в Україні триватиме перший етап щорічного Тижня безпеки дорожнього руху «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану».

Захід відбудеться відповідно до Плану заходів на 2023 рік із реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Міністерство освіти і науки України рекомендує органам управління у сфері освіти та керівникам закладів загальної середньої освіти провести організаційні заходи, що спрямовані на запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму:

  • 15 травня 2023 року, 10.00 – 12.00 долучитися до конференції (в онлайн-форматі) з органами управління освітою щодо організації безпечного пересування дітей та навчальних колективів по вулицях та дорогах, методики проведення навчально-виховної роботи з безпеки дорожнього руху серед учнів. Посилання на онлайн-під’єднання буде надіслано додатково.
  • 17 травня 2023 року в закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти провести єдиний національний урок «Безпечна дорога додому» з теми основ безпеки дорожнього руху та запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

Крім цього, Міністерство освіти і науки України рекомендує провести бесіди з батьками учнів, зокрема акцентувати їхню увагу на захисті життя та здоров’я дітей у процесі дорожнього руху, засвоєння ними норм безпечної поведінки, а також провести цикл заходів із практичних навичок поведінки у разі надзвичайних ситуацій, виявлення мінно-вибухових предметів тощо.

 

 

За матеріалами – МОН