Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 липня 2023 р. Всi новини

Презентовано результати моніторингу системи профосвіти в межах Туринського процесу в Україні

 

Презентовано звіт за результатами моніторингу системи профосвіти в межах Туринського процесу в Україні.

Він передбачає дослідження наявного стану сфери та конкретні заходи для ефективного її відновлення після та під час війни. Звіт презентували на заході, присвяченому Туринському процесу вчора, 12 липня 2023 року.

«Попри війну ми продовжили аналізувати та моніторити ситуацію в системі професійної освіти. Адже цей процес є ключовим не просто для визначення подальших кроків реформування освіти, але й важливою передумовою для європейської інтеграції. Ми вдячні партнерам за спільну, клопітку роботу над звітом, який насправді є величезним кроком на шляху до покращення професійної освіти України»,  – зазначила директорка директорату професійної освіти Ірина Шумік.

Моніторинг у межах Туринського процесу охоплював три основні сфери: доступ до навчання, якість навчання та організація і управління в системі. Також аналіз проводився у напрямах доступності та привабливості професійної освіти, її актуальності на ринку праці, наявності інновацій.

Окремий розділ присвячено впливу війни на професійну освіту та її реакції. Серед пріоритетів у відбудові визначили: створення безпечного освітнього середовища, гарантування доступу до освіти для всіх вступників, забезпечення участі в навчанні та завершення навчання, підвищення працевлаштованості безробітних, а також розвиток навичок випускників відповідно вимогам ринку праці.

 

 

За матеріалами – МОН