Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
24 липня 2023 р. Всi новини

Відбулася Міжнародна освітня конференція «Українсько-німецькі розмови про освіту»

 

18-19 липня 2023 року в Мюнхені (Федеративна Республіка Німеччина) проходила Міжнародна освітня конференція «Українсько-німецькі розмови про освіту», ініційована мюнхенською освітньої установою «Schlau Schule».

Завдяки спільним зусиллям Міністерства освіти і науки України, Міністерства освіти і культури Баварії, Генерального консульства України в Мюнхені, українських та німецьких педагогів, експертів, журналістів було продовжено міжнаціональний освітній діалог.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, у якому подякував за теплий прийом, підтримку і, головне, надання можливостей громадянам України зберегти національну ідентичність: продовжувати поглиблювати знання рідної української мови, літератури, історії та традицій. 

«Повернення українських громадян додому – один з пріоритетів нашої команди. І це один із фокусів трансформації системи освіти, над якою ми активно працюємо», – зазначив Оксен Лісовий.

Учасників конференції також привітали обербургомістр Мюнхена Дітер Райтер і генеральний консул України в Мюнхені Юрій Ярмілко. Протягом двох конференційних днів було проведено багато перемовин стосовно організації безпечного, комфортного, розвивального освітнього процесу для учнів з України, умов та форм їхнього навчання, зв’язків з українськими закладами загальної середньої освіти, визнання Німеччиною дипломів про вищу освіту наших вчителів, можливостей щодо вивчення української мови як другої іноземної в німецьких школах, у яких навчаються діти з України. Інтереси української освіти на дискусійних кластерах представляли заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків та радниця міністра освіти і науки Лілія Гриневич.

У Баварії нині навчається приблизно 30 500 школярів з України. У місті Мюнхен з вересня 2022 року за ініціативою Катерини Міляновської та Алли Дубровик-Рохової відкрилася українська школа SchuleUA. Яскравою подією для учасників заходу стало вручення свідоцтв про повну загальну середню освіту випускникам української школи в Мюнхені. Свідоцтва вручали радниця міністра освіти і науки України Лілія Гриневич, міністр освіти і культури Баварії Міхаель Піацоло та генеральний консул України в Мюнхені. Свідоцтво з відзнакою отримала учениця 11 класу Анастасія Буткевич.

 

 

За матеріалами – МОН