Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
23 листопада 2023 р. Всi новини

Зміцнення міжнародної співпраці: відбулася Генеральна конференція ЮНЕСКО

 

З 7 до 22 листопада 2023 року в Парижі тривала 42-а сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО.

Перший заступник міністра освіти і науки України, керівник сектору освіти Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Євген Кудрявець та генеральна директорка директорату міжнародної співпраці Альбіна Цятковська взяли участь у конференції, зокрема в роботі Комітету з освіти, з 8 до 11 листопада. Загалом подію відвідали представники 195 країн.

На зустрічах з міжнародними партнерами представники МОН України обговорили поглиблення співпраці через надання експертної, консультаційної допомоги в реалізації ініціатив міністерства, щоб покрити невідкладні потреби сфери освіти і науки в умовах воєнного стану.

Для цього провели низку діалогів із представниками Румунії, Естонії, Нідерландів, Ірландії, Чеської Республіки, Швеції та Норвегії. Обговорили питання підтримки та співпраці, спільні проєкти й подальше партнерство у сфері освіти і науки.

Крім того, делегація взяла участь у Міністерському діалозі високого рівня з питань освіти заради миру (High Level Ministerial Dialogue on Education for Peace). На події міністри з представлених країн поділилися баченням про роль освіти в розбудові міцного миру, виклики та можливості щодо сприяння міцному миру через освіту. Євген Кудрявець виступив із промовою, у якій зазначив про злочини російської федерації, вплив війни на освіту і науку України, а також закликав присутніх допомагати Україні.

У межах Генеральної конференції ухвалили резолюцію «Дії ЮНЕСКО в Україні». Цей документ засуджує росію за заподіяну шкоду освіті, науці та культурі України. У промовах брала участь перша заступниця міністра МЗС України Еміне Джапарова.

Комітет з освіти ухвалив нову редакцію Рекомендації 1974 року, яка визначає роль освіти в розбудові миру. Її було ухвалено з урахуванням пропозицій України.

 

 

За матеріалами – МОН