Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
26 грудня 2023 р. Всi новини

Ще дві освітні інформаційні системи приєдналися до АІКОМ

Команда МОН продовжує розвивати Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту (АІКОМ), щоб цифровізувати документообіг у школах.

Уклали нові договори про співпрацю з двома освітніми інформаційними системами (ОІС): «Моя школа» (ТОВ «АЙТІ ПРО») та «Нові знання» (ТОВ «Нові знання»). Тепер маємо вже 5 освітніх інформаційних систем, що відповідають безпековим та технічним вимогам в інтеграції до АІКОМ.

МОН регулярно організовує інформаційну взаємодію між центральною базою даних АІКОМ та освітніми інформаційними системами, щоб поліпшити процес документообігу в закладах освіти.

Взаємодія OIC та АІКОМ дозволяє перевести різні форми звітності в електронний формат. Це підвищує достовірність освітньої статистичної та адміністративної інформації, дає змогу автоматизовано вести електронні журнали та щоденники, без необхідності їхнього дублювання в паперовій формі.

Раніше до АІКОМ приєдналися ОІС «Eddy», «Єдина школа» та «Human школа». Завдяки цьому понад 1300 закладів освіти активно налагоджують передавання даних до АІКОМ за допомогою обраних освітніх інформаційних систем.

Також за останній час ми отримали ще 4 заявки на під’єднання від освітніх інформаційних систем «НІТ», «Smart School», «Атомс» та «Prosvita». Зараз процес налаштування та проходження детальної перевірки на відповідність всім вимогам проходять 10 ОІС.

 

 

За матеріалами – МОН