Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
4 січня 2024 р. Всi новини

МОН України підписало меморандум про співпрацю із Харківським IT Кластером

 

27 грудня 2023 року міністр освіти і науки Оксен Лісовий та виконавча директорка Kharkiv IT Cluster Ольга Шаповал підписали Меморандум про співпрацю.

Його мета — сприяти трансформаціям у сферах освіти й науки, науково-технічної діяльності й інновацій.

Одне з завдань співпраці — підтримати ініціативи, спрямовані на розвиток науково-технічної діяльності й інновацій, зокрема на створення умов для високоякісної підготовки фахівців на всіх рівнях освіти. Харківський ІТ Кластер братиме активну участь у трансформації закладів вищої освіти, зокрема, у діяльності наглядових рад ЗВО.

«Сьогодні світ активно змінюється, ми стикаємося з новими викликами. Завдання освіти в цьому контексті — швидко та ефективно знаходити на них відповіді. Для цього маємо об’єднувати зусилля з усіма потужними стейкхолдерами. Співпраця з бізнесами — ще одна можливість осучаснити українські освіту та науку та зорієнтувати їх на подолання викликів сьогодення», — зазначив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Харківський ІТ Кластер — це спільнота, яка об’єднує понад 300 ІТ-компаній, освітніх і бізнес-партнерів задля розвитку технологічного бізнесу регіону й України.

Щороку спільнота спрямовує понад 50 % ресурсів на понад 40 освітніх проєктів та ініціатив. Раніше Харківський ІТ Кластер також надавав рекомендації щодо програм навчання шкільної інформатики та брав участь у наповненні проєкту «Оновлена інформатика ІТ-студії» (відзнято 10 відео для уроків інформатики у 2023 році компаніями Харківського ІТ Кластера Plarium, Sigma Software, G5 Games, Akvelon та Infopulse).

Із масштабуванням співпраці з МОН Харківський ІТ Кластер опікуватиметься цифровими освітніми центрами (DLC), що побудовані на Харківщині. У місті та області завдяки Японському агентству міжнародного співробітництва (JICA) створять 22 такі центри. Відтепер ІТ Кластер допоможе облаштувати їхні приміщення технікою та меблями, а також організувати заняття, позашкільні активності для учнів тощо.

«Підписання меморандуму з Міністерством освіти й науки — це стратегічний крок для Харківського ІТ Кластера у напрямі розвитку технологічної освіти та людського капіталу. Я впевнена, що спільними зусиллями ми посилимо позитивну трансформацію та розвиток освітньої екосистеми. Це необхідна умова для залучення талантів та підготовки професійних ІТ-фахівців, готових до нових викликів глобального ІТ-середовища», — прокоментувала виконавча директорка Kharkiv IT Cluster Ольга Шаповал.

Така співпраця підсилить українську освіту та принесе ще більше нових можливостей та інноваційних рішень у галузь.

 

 

За матеріалами – МОН