Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 грудня 2011 р. Всi новини

Чого чекають від кандидатів приймальні комісії магістерських програм за кордоном?

 

 


Більшість членів приймальних комісій сподіваються побачити кандидатів, які в змозі зробити свій внесок у програму своїм особистим досвідом і підготовкою.

Хоча академічні досягнення, безсумнівно, є найважливішим чинником у процесі прийому на більшість магістерських та докторських програм, ніколи не нехтуйте своїми особистими відмінностями - тим, що робить вас унікальним і має пряме відношення до внеску, який ви могли б зробити на магістерських або докторських (PhD) програмах.

Ренді Венер, директор прийому в American University of Paris, щороку бачить сотні іноземних бакалаврів, що вступають на магістерські програми і чітко розуміє, що робить їх успішними.

«Хороші кандидати тривимірні - вони об'єднують свої академічні досягнення з особистою історією та досвідом. Вони чітко пояснюють, чому хочуть вчитися на конкретній програмі і як їх ключові навички вплинуть на успіх у навчанні на магістерських програмах. Якщо у них є певний досвід, вони обов'язково описують це в своїх резюме», - каже Ренді Венер.

Завжди важливо переконатися, що ваша вступна заявка орієнтована на конкретний вуз чи індивідуальну програму, і відображає фактичні причини вступу. Члени приймальної комісії охоче прочитають анкету, яка дозволить зрозуміти, чому ви маєте бути прийняті саме в цей навчальний заклад і чому ви підходите для цієї конкретної програми.

Якщо ви вступаєте відразу на дві або три програми в різних вузах, вам необхідно підготувати кожну з таких анкет окремо. Підженіть усі ваші анкетні матеріали під сильні сторони і унікальність програми, на яку ви вступаєте, а також приведіть у відповідність ваші амбіції і прагнення з характеристиками навчального закладу і програми. Без цього, ваші документи будуть виглядати слабше, і дадуть привід для негативного рішення.

Професійні амбіції і досвід також допоможуть вам виділитися із загальної маси. Гейл Хаппер, директор юридичної магістратури та міжнародних програм у Boston College в США, вважає ці елементи дуже важливими при розгляді документів іноземних претендентів.

«Ми схильні шукати людей, які мають деякий досвід роботи з юридичного профілю, але це не абсолютна вимога. Ми наполягаємо на високій успішності на попередньому місці навчання, сильній англійській мові й розумінні, що людина зробить реальний внесок у юридичну професію після закінчення магістратури», - говорить Хаппер.

Розуміння того, чого хоче від вас навчальний заклад прийде при проведенні вами початкового дослідження. Створення «типових» профілів кандидата для магістратури та докторантури значно спростить заповнення потрібних для вступу документів.

Опис своїх сильних сторін, що відповідають особливостям програми, з посиланням на студентські успіхи або на співтовариство випускників, допоможе вам виділитися. Якщо конкретна програма передбачає конкурс, підгонка вашого резюме до необхідних параметрів є дуже важливою стратегією в процесі прийому.

Хоча критерії прийому майже всіх міжнародних післядипломних програм широко публікуються, як в режимі онлайн, так і в університетських проспектах, вони зазвичай не дають реального розуміння відмінностей між успішними і невдалими резюме.

У провідних університетах світу, численні заявки, що відповідають тільки мінімальним стандартам, відкидаються щорічно, на велике розчарування їх подавачів. Хоча деякі з цих негативних рішень є результатом невідповідності необхідним академічним стандартам, існує ряд стратегій, щоб виділити вашу заявку із загальної маси.

По-перше, багато студентів не в змозі прочитати інструкції для вступників досить докладно, втрачаючи важливу інформацію, роблячи помилки і відправляючи неправильно оформлені документи. Враховуючи, що нині мало хто з студентів проходить співбесіду, перш ніж вони будуть прийняті, паперова або он-лайн заявка є єдиною можливістю переконати членів приймальної комісії в ваших сильних якостях.

Хоча академічні критерії будуть завжди домінувати при ухваленні рішення, перші враження все ж важливі. Якщо ваша заявка буде неповною, вона може створити у членів приймальної комісії несправедливе враження. Приділіть кожному аспекту ваших документів максимум уваги, звірте їх з вимогами і уважно прочитайте все написане, перш ніж натиснути кнопку «Відправити».

По-друге, ваше есе має відображати ваші знання та досвід, відповідно до дисципліни або програми, на яку ви вступаєте. Успішні кандидати будуть представляти себе старанно й наполегливо, поєднуючи досвід академічного та особистого життя, що додасть реальну цінність вашій заявці. Ключовим моментом для кожного конкретного кандидата, що бажає продовжити освіту за кордоном, є відповідність заявлених цілей і того, як програма навчання може сприяти їх досягненню.

І нарешті, можливо, саме очевидне - переконайтеся, що ваші документи відображають ваше знання програми або академічної області, на поглиблене вивчення якої ви претендуєте. Члени приймальної комісії будуть читати ваш матеріал з точки зору того, що ви будете студентом у їхньому класі або лабораторії.

Також вони мають побачити ваше бажання зробити активний внесок у процес навчання. При навчанні на програмах магістра та PhD, слухачі мають зробити свій внесок у обговорення і розвиток академічних та інтелектуальних тем, вже не на студентському рівні, а на рівні, що вимагає певної компетенції.

Ваша заявка має включати будь-яку інформацію, яка демонструє вашу майстерність або інтерес до вибраної області. Наприклад, будь-які статті, які ви опублікували, відповідні практичні роботи або дискусії, в яких ви брали участь, незалежно від вашого основного місця навчання. Якщо ви багато писали за своєю темою, надайте письмовий зразок на додаток до інших необхідних елементів заявки.

Враховуйте всі ці моменти і ваші шанси на успіх зростуть. Заявка, складена з характером, відданістю і талантом буде виділятися з загальної маси, і дасть членам приймальної комісії повне розуміння ваших досягнень.



Автор: Тім Роджерс

 

По матеріалам: QS TopUniversities