Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
3 квітня 2024 р. Всi новини

Уряд ухвалив важливі рішення щодо модернізації мережі ЗВО та наукових установ

 

Головна мета рішень —  поліпшити якість вищої освіти, підвищити ефективність роботи наукових установ та створити потужні освітні й наукові осередки.

Українську академію друкарства (УАД) приєднають до Національного університету  «Львівська політехніка». 

Особливості модернізації:

  • на базі НУ «Львівська політехніка» сформують окремий факультет із назвою УАД, у якому буде продовжено освітню і наукову діяльність академії, а її непрофільні програми будуть гармонізовані зі схожими програмами в НУ «Львівська політехніка»;
  • студенти, які вже розпочали навчання, продовжать його за обраними спеціальностями та освітніми програмами зі збереженням усіх попередніх умов (форми фінансування, вартості контракту / бюджетне місце).

Навчання в модернізованому ЗВО розширить можливості доступу здобувачів до якісної матеріально-технічної бази, профільних і кваліфікованих викладачів, а також надасть більший спектр дисциплін до вивчення, особливо за вільним вибором.


Науково-дослідний інститут «Миколаївська астрономічна обсерваторія» приєднають до Головної астрономічної обсерваторії НАН України. 

Науково-дослідний інститут «Миколаївська астрономічна обсерваторія» — провідна наукова установа в Україні, яка бере участь у наповненні міжнародних астрономічних баз даних та в програмах наземної підтримки космічних місій, а також у виконанні цільових комплексних програм космічних досліджень НАН України та Державного космічного агентства України. 

Реорганізація інституту дозволить:

  • посилити кадровий потенціал;
  • розширити матеріально-технічну базу;
  • сприяти міжнародній співпраці інституту;
  • збільшити спроможності щодо залучення  додаткового фінансування на дослідження. 

Реорганізація цього наукового закладу, як і низка попередніх, відбуватиметься з повним збереженням кадрового складу,  наявного фінансування як з боку НАН, так МОН України, а також матеріально-технічної бази.

 

 

За матеріалами – МОН