Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
1 лютого 2012 р. Всi новини

У столичних школах оголошено вимушені канікули

 

 


З 1 по 5 лютого у київських школах, училищах, технікумах, а також комунальних ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації тимчасово призупинено навчальний процес.

Розпорядження про призупинення навчального процесу видано головою Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим у зв’язку із відчутним зниженням температури повітря в столиці.

"Нам природа влаштувала екзамен, який ми обов’язково повинні витримати і скласти з позитивною оцінкою. Тільки-но завершились снігопади, як вдарили морози. Давно уже не було такого, щоб температура знижувалася до - 28 градусів за Цельсієм. Тому ми змушені будемо відпустити всіх наших дітей, зі шкіл та ПТУ, і вони відпочиватимуть щонайменше до понеділка", – повідомив Олександр Попов.

Згідно з відповідним розпорядженням, занять у школах не буде до 5 лютого, утім, за словами голови КМДА, якщо морози не спадуть за тиждень – канікули будуть продовжено. Водночас, Олександр Попов доручив головам районних держадміністрацій впродовж цих днів виконати усі необхідні роботи, аби забезпечити навчальні заклади столиці безперебійним теплом та гарячим водопостачанням.

За дорученням голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, під час цих вимушених канікул у приміщеннях шкіл проведуть обстеження та енергетичний аудит.

"14 шкіл мають проблему розбалансування системи опалення, а у приміщеннях 47 шкіл температурний режим не відповідає визначеній нормі лише в окремих класах. У зв’язку з похолоданням ми оголосили канікули у школах, тому матимемо час для виявлення основних недоліків у роботі систем опалення і прийняття низки рішень для покращення ситуації", – сказав перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, що у зв’язку із зниженням температури повітря на всій території України, Міністерством освіти видано наказ про роботу навчальних закладів в умовах низьких температур, яким рекомендовано призупиняти навчальний процес при зниженні температури до -20 градусів за Цельсієм.

 

 

По матеріалам: osvita.ua