Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
9 лютого 2012 р. Всi новини

У п’ятницю в школах столиці буде призупинено навчання

 

 

 


У зв’язку зі значним зниженням температури повітря у п’ятницю, 10 лютого, будуть призупинені заняття в київських школах, ліцеях, гімназіях та коледжах усіх форм власності.


За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Леоніда Новохатько призупинення занять стосуватиметься і закладів позашкільної освіти, водночас, дитячі садки працюватимуть у звичайному режимі.

Відновлення навчального процесу в освітніх закладах столиці має відбутися з 13 лютого, оскільки у понеділок у столиці прогнозується підвищення температури повітря.

Як повідомлялося раніше, 8 лютого Міністерством освіти було надано роз’яснення щодо відвідування школярами навчальних закладів у період зниження температури повітря.

У Міносвіти зазначили, що батьки можуть самостійно приймати рішення щодо відвідування дитиною школи, враховуючи територіальні природні особливості, різну реакцію дітей на мороз, сімейні обставин, відстань до місця навчання, навіть якщо навчально-виховний процес у навчальному закладі не призупинено.

Керівники закладів освіти попереджені про лояльне ставлення до учнів, які відсутні на заняттях за рішенням батьків. Водночас батьки мають повідомити адміністрацію школи про своє рішення, зазначили в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту.

Рішення про призупинення навчального процесу приймається у кожному регіоні окремо, з урахуванням прогнозу Українського гідрометеорологічного центру щодо денних температур.

Нагадаємо, наприкінці січня міністерством видано наказ про роботу навчальних закладів в умовах низьких температур, яким керівникам регіональних управлінь освіти рекомендовано при зниженні температури повітря до мінус 20 градусів Цельсія приймати рішення про призупинення навчально-виховного процесу у загальноосвітніх навчальних закладах.

За прогнозами Українського Гідрометцентру пік аномально низьких температур очікується наприкінці тижня.

 

 

По матеріалам: osvita.ua