Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
15 лютого 2012 р. Всi новини

Освіта в Канаді: далеко, але перспективно

 

 


Канадська освіта щороку приваблює тисячі студентів з усього світу, які надають перевагу високим академічним стандартам та демократичній вартості навчання.

Чому канадська освіта привертає все більше уваги абітурієнтів з усього світу? Спробуємо відповісти на це питання використовуючи інформацію надану представниками навчальних закладів цієї країни.

Безумовно, Канада дуже красива і приємна країна. Зрозуміло, що цим нікого не здивуєш, адже і в Україні є, на що подивитися, проте Північній Америці є, що запропонувати допитливому студенту.

Канада славиться своєю комфортністю. За даними ООН країна входить до десятки кращих країн світу за якістю життя. Торонто, Ванкувер і Монреаль визнані одними з кращих міст для життя за показниками екологічності та безпеки.

Національна політика держави базується на принципах мультикультурної поваги та збереження національних традицій.

І нарешті - можливості та перспективи освіти. Канада - одна з країн світу, що регулярно інвестує значні ресурси в розвиток національної системи середньої та вищої освіти. Цінова політика канадських навчальних закладів набагато демократичніша, ніж в інших англомовних країнах. Крім того, під час навчання студенти, завдяки високим навчальним досягненням, мають можливість отримати знижку на освітні послуги навчального закладу.

Також, однією з переваг для іноземних студентів є ставлення канадського уряду до трудової діяльності під час навчання. Студенти мають можливість працювати до 20 годин на тиждень під час навчання. Крім того, навчання на освітній програмі тривалістю більше восьми місяців, дозволяє студенту отримати дозвіл на роботу терміном, що дорівнює тривалості навчання.

Після трирічної освітньої програми студент може отримати дозвіл на роботу до трьох років з можливістю подачі документів на постійне місце проживання. Такий підхід дозволяє студенту не просто здобути освіту, а й отримати практичний досвід використовуючи отримані знання.

Також варто звернути увагу на те, що деякі провінції йдуть назустріч молодим людям і пропонують спеціальні умови для навчання. Так, наприклад, всі студенти на території провінції Saskatchewan отримують безкоштовну медичну страховку, а в разі роботи після закінчення навчання отримують певні податкові преференції. У провінції Alberta будуть раді молодим сім'ям: якщо один з подружжя отримує освіту в навчальному закладі, то другий отримує дозвіл на роботу, а діти - можливість безкоштовно вчиться в місцевій школі.

Трой Лулашник, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні: "Я упевнений, що обравши Канаду для здобуття освіти кожен знайде для себе оптимальний варіант завдяки широкому вибору навчальних програм. Канада має високі академічні стандарти та ретельний контроль якості освіти, які відкриють двері для вашого майбутнього і принесуть користь вашій кар'єрі в довгостроковій перспективі".

"Хочу зазначити, що навчання в Канаді - це не лише високоякісна освіта, але й сприятливе культурне та соціальне середовище. Завдяки створеним можливостям інтеграції в суспільство та репутації потужної багатонаціональної держави, Канада пропонує вам корисний життєвий досвід, що обов’язково стане у нагоді в професійному та особистому житті", - зазначив Трой Лулашник.

Українські абітурієнти матимуть нагоду отримати консультацію щодо особливостей навчання у Канаді у представників канадських навчальних закладів під час проведення виставки "Освіта в Канаді", що відбудеться наприкінці лютого у Львові, Одесі та Києві.

Також в рамках столичної програми виставки, представниками посольства буде проведено візовий семінар, під час якого будуть надані відповіді на запитання про отримання канадської візи.

 

 

По матеріалам: osvita.ua