Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 лютого 2012 р. Всi новини

Як заробити максимум на ЗНО: Історія, географія

 

 

Кожен випускник школи, якщо у нього немає великих прогалин у знаннях і є задатки до самоорганізації, може самостійно підготуватися до складання тестів.

Значна частина майбутніх абітурієнтів, які зареєструвалися на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) 2012 року, будуть складати тести з історії України, всесвітньої історії та географії. Питання того, як найкраще підготувати себе до складання тестів з цих предметів наразі актуальне для десятків тисяч молодих осіб. Для всіх них та їх наступників пропонуємо кілька порад для ефективної підготовки.

Щоб впоратися з тестами: загальні поради

- У школі ходіть на додаткові факультативи з предмету (якщо такі є)

- Прочитайте всю програму ЗНО

- Перегляньте приклади завдань з тестів попередніх років

- Тренуйтеся складати тести самостійно або у парі з товаришем

- Читаючи підручники, виділяйте для себе головну інформацію

- Регулярно повторюйте вже вивчений матеріал

- Конспект ведіть у вигляді коротких тез. Не зловживайте конспектуванням, записуйте лише те, що вивчили, а не переписуйте цитати з книги.

- Короткий конспект-скелет зі складної для Вас теми (наприклад, перелік дат з історії чи термінів з географії) причепить магнітом на холодильник і не відкривайте його поки не прочитаєте його. Це змусить додатково повторити матеріал коли Ви будете на кухні.

Готуємося до історії:

- Зробіть невеликий конспект з датами й коротким описом кожної з них: що за дата, які події та постаті пов'язані з нею (стане у нагоді напередодні "дня Х" - нагадає вже вивчене).

- Заучуйте правильні назви документів.

- При вивченні теми намагайтеся зрозуміти логіку процесів - це дозволить Вам під час складання тестів обминути "хитрі" запитання.

- Ведіть диспути на історичні теми (наприклад з товаришем, який також готується до тесту з історії). Це дозволить Вам проговорити вже вивчений матеріал і наочно виявити прогалини у знаннях.

- Вивчайте матеріал за картами. Це дозволить Вам краще зрозуміти особливості історичного розвитку регіонів і хід бойових дій. У попередні роки було чимало запитань з ілюстраціями.

Готуємося до географії:

- Вивчайте матеріал за атласами. Візуалізація матеріалу допомагає краще його запам'ятати і засвоїти.

- При підготовці основний наголос робіть на географію України (щодо неї у попередні роки було багато запитань).

- Вивчіть чітке визначення термінів (не покладайтеся на загальне їх розуміння).

- Намагайтеся вивчений вже Вами матеріал комусь пояснити, розповісти (наприклад однокласнику, який також готується до географії).

- Вивчений матеріал оформляйте у вигляді таблиць і схем. Це дозволить систематизувати Ваші знання і відкинути "зайве".

 

 

По матеріалам: ukped.com