Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
5 березня 2012 р. Всi новини

Уряд підтримав українські школи за кордоном

 

 



Кабінет Міністрів затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки забезпечення позитивного іміджу України та здійснення заходів щодо підтримки зв'язків з українцями, які проживають за межами України.

Про це йдеться в постанові № 102 від 8 лютого.

Головним розпорядником цих коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми є МЗС, розпорядниками нижчого рівня за окремими напрямками є закордонні дипломатичні установи України.

Згідно з порядком, 15 тис. гривень спрямовуються на підтримку українських шкіл за кордоном, 60 тис. гривень — на виготовлення бланків посвідчень закордонного українця, 100 тис. гривень — на забезпечення функціонування веб-сайтів МЗС і дипустанов України з розміщенням інформації іноземними мовами для популяризації України на міжнародному рівні, 2,8 тис. гривень — на оплату витрат, пов'язаних із закупівлею іноземної валюти для такого забезпечення і оплату банківських послуг.

Крім того, 2,4 млн гривень спрямовуються МЗС на проектні, підготовчі та ремонтно-реставраційні роботи павільйону Землеробство (будівля № 58), розташованого на території Всеросійського виставкового центру в Москві (Росія), 1,13 млн гривень — на заходи зі створення пам'ятного знака (пам'ятника) жертвам Голодомору 1932—1933 років у Вашингтоні (США), 852 тис. гривень — на виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення ремонту приміщень, виділених для потреб Українського народного дому в Перемишлі (Польща).

120 тис. гривень виділяються на виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення ремонту Центру української культури в Прешові (Словаччина), 332 тис. гривень — на забезпечення громадами за кордоном випуску періодичних видань, підготовки та випуску теле-і радіопрограм, публікацій з української тематики в ЗМІ за кордоном, підтримку інтернет-ресурсів таких громад.

По 50 тис. гривень виділяються на організацію і проведення за кордоном науково-освітніх заходів, на видання за кордоном наукових, публіцистичних, художніх творів та збірок, творів зарубіжних українців, здійснення перекладу творів класиків української літератури іноземними мовами, а також на організацію та проведення культурних заходів.

Нагадаємо, в грудні 2011 року Кабмін перерозподілив 2 млн гривень із забезпечення головування України в комітеті міністрів Ради Європи на заходи щодо підтримки зв'язків з українцями, які проживають за межами України.

 

 

По матеріалам: ridna.ua