Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
21 квітня 2010 р. Всi новини

Майже 37% українців у віці від 15 до 59 років повністю або частково підтримують нинішню систему зовнішнього незалежного оцінювання.

Одночасно третина опитаних негативно ставиться до системи зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) і вважає, що слід повернутися до вступних іспитів. Такі результати опитування оприлюднила дослідницька компанія "GfK Ukraine".

Згідно з оприлюдненими даними, чверть населення України у віці 15-59 років вважає, що ЗНО потрібно зберегти в тому вигляді, в якому воно діяло протягом останніх двох років (тобто вищі навчальні заклади брали абітурієнтів лише за результатами ЗНО).

Ще 11,6% респондентів переконані, що систему ЗНО необхідно зберегти, але пільги для окремих груп абітурієнтів необхідно скасувати.

Одночасно 9,3% респондентів відповіли, що зовнішнє тестування слід доповнити іспитом у вищому навчальному закладі за фахом. Тим часом категорично проти зовнішнього оцінювання висловилися 24% опитаних: на їхню думку, цю систему слід скасувати взагалі і повернутися до вступних іспитів. Майже третина опитаних (30%) не змогли висловити своє ставлення до цього питання.

 

По матеріалам: www.osvita.ua