Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
7 березня 2012 р. Всi новини

Подолати хабарництво у ВНЗ можуть тільки студенти, - Луцький

 

 


Голова Комітету ВР з питань науки і освіти Максим Луцький висловив переконання, що боротьба з хабарництвом може бути ефективною тільки за участі студентів.


"Я знаю, що ректори завжди відкриті для діалогу зі студентами і зацікавлені у викоріненні таких ганебних випадків як хабарі в навчальних аудиторіях. І в Україні є прецеденти, коли викладачів-хабарників звільняли, проти них порушували кримінальні справи. Потрібно не боятися захищати свої права, звертатися до адміністрації ВНЗ, до нашого Комітету, в міністерство. Тоді дійсно такі викладачі перестануть збирати побори. Я переконаний, що подолати хабарництво у ВНЗ можуть тільки студенти", - зазначив політик у коментарі УНН.

Водночас він зауважив, що не менш частими є випадки, коли студенти самостійно пропонують хабарі надто вимогливим викладачам.

"Ми не зможемо ліквідувати хабарництво, якщо самі студенти не будуть цього хотіти, адже вони, перш за все, повинні усвідомити, для чого вступають в університет – отримувати знання чи корочку. Якщо студенти самі не будуть пропонувати якось простіше вирішити питання з іспитами, то викладачі й не братимуть", - зауважив депутат.

Як відомо, міністр освіти Дмитро Табачник під час нещодавньої прямої телефонної лінії в газеті "Урядовий кур’єр", коментуючи питання повернення корупції в українські вищі навчальні заклади у зв’язку із можливим введенням вступного бала університету, зазначив, що про корупцію у ВНЗ базікають грантожери.

"Знаєте, я навчався в університеті і її не помітив. Про корупцію базікають грантожери й ті, хто не хоче отримати якісні знання. Переконаний, що гроші пропонують студенти, які не можуть скласти іспитів лише завдяки власному розуму", - підкреслив міністр.

 

 

По матеріалам: osvita.ua