Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
14 березня 2012 р. Всi новини

В Україні з’явилася нова професія - "укладальник підлогових покриттів"

 

 



Центр навчання кваліфікації "укладальник підлогових покриттів" було відкрито у Київському професійно-педагогічному коледжі імені Антона Макаренка.

Церемонія відкриття відбулася за участю заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Бориса Жебровського, який урочисто перерізав червону стрічку під супровід Заслуженого оркестру барабанщиць "Киянки".

Почесні гості церемонії мали змогу ознайомитися з навчальними класами Центру та отримати майстер-клас від юного здобувача професії "укладальник підлогових покриттів".

Осередок підготовки таких спеціалістів створено в рамках міжнародного проекту "Введення практичного навчання за професією "укладальник підлогових покриттів" в Україні та Республіці Білорусь". Таким чином, саме Україна та Білорусь стали піонерами серед країн СНД у сфері впровадження цієї кваліфікації.

Професійна підготовка фахівців з укладання підлогових покриттів стала можливою завдяки ініціативі акціонерного товариства Uzin та підтримки Міністерства з економічної співпраці і розвитку Федеративної Республіки Німеччина. Головним виконавцем проекту, за погодженням із Департаментом професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, став Київський професійно-педагогічний коледж імені Антона Макаренка.

Професію "укладальник підлогових покриттів" внесено до національного класифікатору професій ДК-0003-10 за безпосередньою участю Луганського науково-дослідного інституту соціально-трудових відносин Міністерства соціальної політики. Концерн Uzin, один із лідерів на світовому ринку у своїй галузі, укомплектував новостворений Центр сучасним обладнанням, спецодягом та навчальними матеріалами, створеними за інноваційними технологіями.

Заступник міністра освіти Борис Жебровський у своєму виступі наголосив на важливості соціального партнерства між країнами та вручив представниками ФРН подяки від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

 

 

По матеріалам: mon.gov.ua