Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
21 березня 2012 р. Всi новини

Оголошено конкурс на навчання за кордоном за кошти держави

 

 

У травні минулого року урядом ухвалено рішення, яким визначено механізм організації навчання студентів та стажування аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном.

 Основними завданнями програми, що ставить перед собою держава, є підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки студентів, оволодіння ними знаннями у галузях науки, техніки та вищої освіти.

 З метою визначення кандидатів для участі в програмі у 2012 році, Міністерством освіти оголошено конкурс з відбору на навчання студентів і аспірантів та стажування наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном.

 Керівникам вищих навчальних закладів доручено довести до відома студентів, аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників умови та строки участі в конкурсі, а також провести попередній відбір претендентів.

 Наказом міністерства утворена конкурсна комісія з відбору на навчання, якою буде проведено відбір кандидатів на навчання та стажування за поданням вищих навчальних закладів.

 Також міністерством визначено перелік навчальних закладів за кордоном для навчання студентів і аспірантів та стажування наукових і науково-педагогічних працівників до якого включено понад 170 навчальних закладів з більш ніж 20 країн світу. Найбільше представництво мають навчальні заклади Франції, Німеччини, США та Великої Британії.

 Зазначимо, що у 2011 році скористатися однорічною програмою освіти за кордоном отримали можливість 300 українських студентів.

 Коментуючи рішення про навчання українських студентів за кордоном, прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що держава має намір поступово збільшувати обсяги реалізації програми. "Наші фінансові можливості досить обмежені, але цю програму ми будемо нарощувати. У минулому році ми направили на навчання 300 студентів, у поточному відправимо тисячу, а, дай Бог, в 2013 році - 10 тисяч. Ми обов’язково будемо цю програму реалізовувати".

 Необхідно зазначити, що студенти, які бажають взяти участь у конкурсі, мають демонструвати високі результати навчання за програмою підготовки магістра, мати досягнення у студентській науково-дослідній роботі, володіти англійською мовою або мовою країни, в якій передбачається проходження навчання, на необхідному рівні.

 Строк навчання за урядовою програмою не перевищує одного року. Фінансування витрат, пов’язаних з навчанням здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

 Програмою також передбачено стажування аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників за кордоном.

 

 

По матеріалам: lovi-moment.com.ua