Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 березня 2012 р. Всi новини

В.Надрага: Близько 40% випускників ВНЗ працюють не за фахом

 

Близько 40% випускників вищих навчальних закладів працюють не по своїй спеціальності.

Про це повідомив перший заступник міністра соціальної політики України Василь Надрага під час "круглого столу" в Києві.

За словами заступника міністра, старшокласники, як правило, обирають майбутню професію не за фактом реальності подальшого працевлаштування, а за рівнем престижності. Молодь, за його словами, думає лише про отримання диплома, але зовсім не задає собі питання про реалії на ринку праці.

Це, як стверджує заступник міністра, призводить до дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили. Значна частка відповідальності за це лежить, за його словами, на плечах телепростору, який популяризує престижну роботу, таку як, юрист, економіст, фінансист, журналіст, залишаючи в тіні робітничі професії, за якими йде постійна нестача співробітників.

У зв'язку з цим В.Надрага запропонував кардинально змінити принципи державного замовлення на підготовку кадрів, що повинно формуватися, на його думку, за участю місцевих органів влади, галузевих міністерств і роботодавців, виходячи з потреб регіональних ринків праці.

"Держава потребує мотивованих, адаптованих до ринку праці, реалістично налаштованих працівниках", - додав заступник міністра соцполітики.

 

 

По матеріалам: golos.ua