Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
6 квітня 2012 р. Всi новини

Паралельне здобування двох дипломів

 



У сучасному світі час дуже швидкоплинний і люди мають вміти швидко приймати рішення і робити декілька речей водночас.

Незалежно від того чи це буде готування декількох страв одночасно, переглядання кількох документів чи здобування вищої освіти.

Деякі роботодавці слідуючи правилу "чим більше тим краще" віддають перевагу тим працелюбним і охочим до знань працівникам які мають дві вищі освіти. Хтось може подумати, що 5 років навчання, аби отримати один диплом, а потім ще 3, щоб отримати другий - це занадто, та ще й якщо додати 10 років школи, а для декого й усі 12, то виходить взагалі, що на навчання ми півжиття витрачаємо. Така перспектива радує не багатьох, тому і отримати другу освіту можуть лише так би мовити найстійкіші, спраглі до знань студенти. Але сьогодні ми маємо можливість отримувати другу вищу освіту паралельно з першою, це економить нам 3 роки і підвищує нашу конкурентоспроможність на ринку праці. Адже, як уже згадувалось раніше, згідно зі статистичними даними, великі підприємства і щедрі роботодавці часто віддають перевагу претендентам, які мають не тільки солідний досвід роботи, а й дві вищі освіти. До слова, при цьому, нерідко дві вищі освіти працівників мають особливе значення для керівників великих фірм. А зарплати, в більшості випадків, вище, ніж у фахівців з однією вищою освітою. Для тих людей, які стурбовані своїм майбутнім, оптимальним рішенням виявляється можливість отримання двох дипломів відразу. Мова йде про так званий подвійний диплом!

Паралельне навчання, як таке, сформовано таким чином, щоб самі студенти, які вже володіють деяким досвідом практичної роботи в різних областях, попередньо отримавши другу освіту, змогли б, згодом, успішно конкурувати на ринку праці. При цьому, враховуючи чинні умови програми паралельного навчання, для отримання другої вищої освіти наявність першого диплома не обов'язкова. Отримання навичок і знань за двома спеціальностями здійснюється одночасно. В результаті, людині вдається в значній мірі заощадити час, і досить швидко зайнятися побудовою блискучої кар'єри. Пару відповідних спеціальностей можна підібрати відразу, ще до безпосереднього вступу до навчального закладу, відштовхуючись від суміжності професій і, звичайно ж, від своїх інтересів. Так вдасться найбільш раціонально використовувати відведений для навчання період часу, не витрачаючи його даремно. Це також гарний варіант для тих людей, які на можуть визначитися, щоб вони хотіли вивчати, наприклад, англійську філологію чи німецьку, паралельне здобування двох дипломів може допомгти вирішити подібну проблему.

Крім того, про отримання паралельної освіти можуть задуматися і ті люди, які вже закінчують другий курс ВНЗ - вони можуть приступати до отримання додаткового диплома вже з третього курсу. В результаті, вони вже, наприклад, будуть здатні вирішити деякі завдання вищої математики, написати простеньку програму для ПК і т.д. Історично склалося так, що практично усе основне навантаження в університеті лягає на плечі студентів на перших трьох курсах. Потім через практику та інші відволікаючі чинники, яких, треба сказати, чимало, амбіції зростають, а от активність в одержанні знань падає. Необхідно враховувати і цей факт, приймаючи рішення отримати другий диплом. До слова, додаткову вищу освіту в рамках згаданої програми паралельного навчання в наші дні пропонується багатьма ВНЗ, які представляють її як найбільш ефективний спосіб отримання знань і навичок. А от можливість значною мірою економити на другому дипломі здатні надати далеко не всі університети.

Тому, якщо Ви відчуваєте у собі сили і бажання отримати другу вищу освіту - варто замислитися.

 

 

По матеріалам: www.mnogo-kursov.ru