Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
13 квітня 2012 р. Всi новини

Визначено напрями навчання українців за кордоном коштом держави

 

 

Міносвіти затверджено перелік пріоритетних напрямів освіти і науки щодо навчання студентів та аспірантів у закордонних вузах за кошти державного бюджету в 2012 році.


Перелік напрямів визначений відповідно до урядового рішення, яким врегульовано механізм організації навчання студентів та стажування аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном.

 У 2012 році до переліку приоритетних напрямів освіти і науки, за якими у 2012 році будуть навчатися та стажуватися українці за кордоном, зокрема включено: інформатику, металургію, машинобудування, енергетику, електротехніку, авіаційну та ракетно-космічну техніку, біотехнологію, будівництво та архітектуру, транспорт, міжнародні відносини тощо.

 Нагадаємо, що раніше міністерством було визначено перелік навчальних закладів за кордоном для навчання студентів і аспірантів та стажування наукових і науково-педагогічних працівників до якого увійшли понад 170 навчальних закладів з більш ніж 20 країн світу. Найбільше представництво мають навчальні заклади Франції, Німеччини, США та Великої Британії.

 Основними завданнями освітньої програми для українців, є підвищення рівня їх теоретичної та практичної підготовки, оволодіння ними знаннями у галузях науки, техніки та вищої освіти.

 З метою визначення претендентів для участі у програмі освіти за кордоном у 2012 році, Міністерством освіти вже оголошено конкурс з відбору кандидатів на навчання та стажування у закордонних вищих навчальних закладах.

 Вищі навчальні заклади мають інформувати студентів, аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників умови та строки участі в конкурсі, а також провести попередній відбір претендентів.

 Остаточний відбір осіб на навчання та стажування буде здійснено конкурсною комісією, яка утворена при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту.

 Строк навчання за урядовою програмою не перевищує одного року. Фінансування витрат, пов’язаних з навчанням, здійснюється за рахунок коштів державного бюджету. Планується, що участь у програмі матимуть можливість взяти близько тисячі українців.

 

 

По матеріалам: monitoring.koippo.kr.ua