Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
23 квітня 2012 р. Всi новини

Служба зайнятості візьметься за підготовку IT-фахівців

 

 


Державна служба зайнятості розпочала активну підготовку фахівців у сфері IT.


Про це на прес-конференції повідомив директор Державного центру зайнятості Петро Петрашко, повідомляє УНН.

 "Ми розпочинаємо пілотний проект, спрямований на прискорення формування кадрового потенціалу IT-сфери шляхом підбору претендентів та організації їхнього професійного навчання. На базі пілотних міст будуть відпрацьовані механізми співпраці служби зайнятості, роботодавців та навчальних закладів. Основною метою проекту є забезпечення кваліфікованими кадрами підприємств IT-сфери, навчання спеціалістів, адаптація навчальних програм під вимоги роботодавців", - повідомив П. Петрашко.

 Так у квітні-червні відбудуться профорієнтаційні заходи з орієнтації на вибір IT-професії. Ярмарок робочих місць вже відбувся у Харківському центрі зайнятості, на якому за допомогою комп’ютерного тестування фахівці центру зайнятості виявляли професійні здібності та вміння претендентів. Також у рамках Ярмарку відбулось публічне підписання Меморандуму про співпрацю.

 "Ми із Європейською бізнес-асоціацією підписали меморандум, який передбачає підготовку у рамках проекту, підбір персоналу, професійне навчання та працевлаштування таких IT-фахівців, як спеціаліст з тестування та спеціаліст із розробки програмного забезпечення. Ми плануємо працевлаштувати у цьому році 1583 людини, у наступному 2497, у 2014 – 3430 осіб. Тобто ці люди гарантовано отримують працевлаштування", - зазначив П. Петрашко.

 

 

По матеріалам: news.join.ua