Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
7 травня 2012 р. Всi новини

Цей дорогий, дорогий випускний

 

 

Цього року одинадцятикласники українських шкіл відсвяткують випускні вечори раніше звичайного — 12 травня.

Скорочений навчальний рік пов‘язаний з проведенням в країні Євро-2012. Готуватися ж до випускного балу деякі випускники почали ще взимку. Адже такий день буває раз в житті і все повинно бути бездоганним. ForUm вирішив дізнатися, скільки коштує зібрати випускника на бал.

 Організація і оплата випускних вечорів у більшості випадків лягає на плечі батьків. Саме від пружності їх гаманців залежить, як їхні чада відсвяткують цю подію. І справа не обійдеться лише святковим вбранням і замовленням ресторану. Оскільки є й інші статті витрат: замовлення фото-і відеозйомки, подарунки школі, букети вчителям …

 Почнемо з того, скільки потрібно витратити на святкове вбрання.

 Хлопчики обійдуться батькам дешевше. Так, костюм хорошої якості можна придбати за 400-500 гривень. У салонах ми знайшли костюми і подорожче — від 2-4 тисяч гривень. Можна також взяти костюм напрокат — за 200-300 гривень.

 З вбранням для дівчинки — складніше. Тут батькам доведеться викласти кругленьку суму — від 400 гривень і … майже до безкінечності. Плаття в салонах, наприклад, коштують від 2500 до 6500 тисяч гривень. Можна також пошити вбрання — це обійдеться, в залежності від складності роботи, кваліфікації майстра — від 400-500 гривень. Ще один варіант — взяти вбрання напрокат за 200-500 гривень. Крім того, дівчатам до плаття потрібна сумочка, яка обійдеться від 150-200 гривень.

 З покупкою взуття для хлопчиків багато возитися не доведеться, хіба що ви хочете купити який-небудь ексклюзивний варіант. Батьківський гаманець у середньому збідніє на три-чотири сотні гривень. Взуття для дівчаток коштує дорожче — починаючи від 400 гривень.

 Вбрання також доповнять прикраси. Найскромніший варіант — біжутерія — обійдеться приблизно в 150-200 гривень. Срібло, золото, платина, прикраси з дорогоцінних каменів коштують, природно, в рази дорожче.

 Для «повного параду» випускникам потрібна стильна зачіска. Батьки хлопчиків тут обійдуться мінімальними витратами — від 50-80 гривень за стрижку. Вартість зачісок для дівчаток варіюється в залежності від довжини волосся та складності виконання замовлення. У середньому батькам доведеться викласти 100-300 гривень. Але також варто пам’ятати, що напередодні випускних перукарі часто підвищують вартість своїх послуг.

 Додатково до перерахованого, дівчинці на випускний може знадобитися макіяж. Його можна зробити і самій, але якщо дозволяє гаманець, за make-up доведеться викласти приблизно 100 гривень. За манікюр — стільки ж.

 Варто відзначити, що сучасні випускники у виборі свого випускного образу вибагливі. Особливо це стосується дівчат. Деякі з них починають готуватися до балу за кілька місяців до події, вдосконалюючи вже пошите або куплене плаття самостійно. Так, випускниця Анастасія розповіла ForUm'у, що досить довго шукала ательє, в якому буде шитття її вбрання. За його пошиття батьки заплатили приблизно 700 гривень. Крім того, мама дівчинки купувала бісер і розшивала їм плаття. У загальній складності плаття обійшлося в тисячу гривень. Під нього також підібрали туфлі за 600 гривень. «Мені будуть робити макіяж, а також попередньо зачіску, щоб побачити, чи підходить вона до загального образу», — розповіла Анастасія.

 Звичайно ж, випускний вечір не обійдеться без святкування в ресторані або кафе. Вартість гулянь залежить від місця розташування такого закладу, сервісу, кухні і т.д. В середньому доведеться розщедритися на 300-400 гривень з особи.

 Відобразити спогади про випускний бал і своєму класі допоможе фото-і відеозйомка. Звичайний фотоальбом коштує 100-200 гривень. Відео-та фото церемонії останнього дзвінка, офіційної частини і випускного балу коливається від 1200 до 7500 тисячі гривень на клас.

 Не варто також забувати про подарунки вчителям, класному керівникові. У різних школах і класах «розцінки» на подарунки — різні. Але, так чи інакше, їх дарують все. Учні презентують школам сучасне обладнання, ремонти в класах, нові реактиви для кабінетів хімії і т.д., вчителям — прикраси, техніку. Не обійдеться також без квітів. За букет в середньому, враховуючи щорічне підвищення цін на квіти перед святами, доведеться викласти 50-150 гривень.

 Приплюсувати до вартості організації випускного можна і послуги спеціальних агентств, які обіцяють організувати вечір «від А до Я». А саме: підібрати ресторан, організувати барвисту програму, музичний супровід, скласти святкове меню і багато іншого. «Все залежить від бажання клієнта і його фінансових можливостей», — розповіли ForUm'у в одній з таких фірм. Дивувати клієнтів обіцяють виступами зірок, феєрверками, прогулянками на теплоході і багатьом іншим. Природно, коштувати це буде чимало. Так, виступ артиста, залежно від «зірковості», обійдеться батькам від 2 до 15 000 доларів.

 Як бачимо, зібрати дитину на випускний — справа клопітка і недешеве. Але якщо обійтися без надмірностей і організовувати свято власними силами, випускник цього року буде «коштувати» батькам від 1500 тисяч гривень, випускниця — від 2000 — 2500 тисяч. ForUm бажає випускникам гідно відзначити завершення навчання в школі. А батькам одинадцятикласників — міцних нервів, адже попереду у їхніх дітей — вступні іспити до вузів, навчання в них і такі випускні …

 

 

По матеріалам: vkurse.ua