Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 травня 2012 р. Всi новини

Члени Колегії МОНмолодьспорту схвалили низку навчальних програм для учнів 5-9 класів, що пройшли широке громадське обговорення

 

 

 

4 травня під головуванням Міністра Дмитра Табачника відбулося засідання Колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Одним із основних питань, що виносилося на розгляд Колегії було схвалення низки навчальним програм для учнів 5-9 класів за новими державними стандартами базової та повної загальної середньої освіти.

Слід підкреслити, що схваленню цих програм передувала копітка робота та широке громадське обговорення.

Вперше в роботі Міністерства, під час розробки навчальних програм для основної школи, враховувалася громадська думка. Перед розглядом на Колегії проекти всіх програм було розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства у рубриці «Громадське обговорення»; оприлюднено склад авторських колективів з їхніми електронними адресами; спеціально для прямого спілкування авторів програм із всіма зацікавленими функціонував форум на міністерському сайті.

Усі програми обговорено під час круглих столів, нарад, форумів, з’їздів, де вони в основному отримали схвалення та підтримку. Для вивчення громадської думки щодо програм для мов національних меншин, фахівці Міністерства виїжджали у райони їх компактного проживання, де разом з авторами презентували навчальні програми.

За словами члена Колегії, директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОНмолодьспорту Олега Єреська,  також відбувався публічний захист усіх навчальних програм, у тому числі, під час проведення перших всеукраїнських з’їздів вчителів математики та інформатики.

«Крім того були проведені спільні наради членів робочих груп, щоб уникнути дублювань з тих, чи інших предметів та закласти відповідний матеріал в певній послідовності», - розповів директор департаменту.

Окремо Олег Єресько  зупинився на нововведеннях: «По-перше, на виконання доручення Президента, відбулося розвантаження, орієнтовно на 15%, змісту програм від неактуального та застарілого матеріалу. По-друге, ці навчальні програми ретельно узгоджені з оновленим змістом програм початкової школи, є їхнім логічним продовженням. Також у навчальні плани з усіх предметів закладено здоров’язберігаючий компонент».

Зазначимо, що окрім членів Колегії, спеціалістів Міністерства, представників засобів масової інформації участь у засіданні брали керівники та члени авторських колективів, які презентували розроблені навчальні програми для учнів 5-9 класів.

 

 

По матеріалам: mon.gov.ua