Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
11 травня 2012 р. Всi новини

Сучасна освіта за кордоном

 

 

Освіта за кордоном стає все більше популярною в Україні, по даним деяких агентств із України щорічно їде біля п'ятисот студентів, і ця цифра росте з кожним роком.

Не дивно, адже цінність дипломів закордонних університетів у порівнянні з дипломами місцевих вузів набагато вище, а якість освіти незрівнянна з місцевою, зауважує segodnya.ua.

Багатьох майбутніх студентів лякає вартість освіти за кордоном, а також той факт, що освіта в закордонних вузах проводиться іноземною мовою.

Що стосується вартості , так середня вартість, по якій можна одержати освіту в Англії, коливається від 10 до 15 тисяч фунтів стерлінгів у рік, що, не так багато з огляду на переваги одержувані студентом при навчанні в Англії. Максимальна вартість навчання в університетах Великобританії, звичайно ж, в Оксфорді й Кембриджі, відомих на увесь світ, тут залежно від спеціальності вартість варіюється від 13 до 16 тисяч фунтів стерлінгів у рік.

Вартість навчання в ще одній популярній країні для одержання освіти за кордоном - Сполучених Штатах Америки варіюється в середньому від 20 до 35 тисяч доларів США в рік. При цьому навчання в самих престижних університетах Сполучених Штатів Америки Гарвард, Ялина, Принстон і Стенфорд залежно від спеціальності обійдеться від 30 до 60 тисяч доларів у рік. Таку вартість навчання може собі дозволити далеко не кожний.

Ще однією країною, куди часто їздять одержувати вищу освіта, є Канада. Вартість навчання тут починається від 10 тисяч доларів у рік. Через більше низькі розцінки на навчання, Канаду щорічно відвідує чимало іноземних студентів. Щоб знизити вартість навчання й при цьому одержати освіту в Канаді, можна пройти перші два курси в коледжі, після чого перевестись на загальну програму.

Інакше кажучи, щоб одержати якісну освіту за кордоном з викладанням англійською мовою потрібна не така велика сума як здавалось раніше, але освіта можна одержувати не тільки з англійською мовою викладання, наприклад у Німеччині, при викладанні німецькою мовою іноземний студент оплачує лише реєстраційний внесок у розмірі від 500 до 2000 євро. Схожа ситуація з одержанням вищої освіта у Франції, вартість освіти в якій, при викладанні на французькій - від 500 до 3000 доларів США.

В Європі існує безліч варіантів недорогого одержання вищої освіти, у тому числі й з англійською мовою викладання, приміром, у Польщі навчання у вищому навчальному закладі з англійською мовою викладання обходиться від 2 до 7 тисяч євро в рік, а для українських студентів у Польщі діють особливі знижки. При цьому дана сума конкурує з вартістю освіти в українських університетах.

Одержання освіти за кордоном - основа успішної кар'єри, адже диплом вузу закордонної держави допоможе знайти гарне місце роботи, а іноземна мова, що дасть можливість добре вивчити її під час навчання й проживання за кордоном, допоможе влаштуватися в закордонну компанію, де, як відомо, заробітні плати на порядок вищі, ніж у місцевих компаніях.

 

По матеріалам: segodnya.ua