Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
4 липня 2012 р. Всi новини

Прохідний бал до ВНЗ у 140 балів не є реальною оцінкою якості знань

 

Прохідний бал до ВНЗ у 140 балів не є реальним показником якості знань абітурієнтів, це рейтинговий показник.

Про це сьогодні під час прес-конференції розповів директор центру тестових технологій і моніторингу якості освіти Ігор Лікарчук, передає УНН.

"140 балів і 124 бали, як і 170 балів, не показують якості знань абітурієнтів. Це рейтинговий показник, який показує кращий чи гірший це студент порівняно з іншими", – сказав І.Лікарчук.

За його словами, ці 140 балів, тим паче, коли вони запроваджуються в рамках всієї держави, призведуть до того, що на вступі до провідних ВНЗ це ніяк не позначиться, але суттєво позначиться на вступі до непровідних ВНЗ, які розташовані в обласних центрах, або є менш престижними.

"Цей факт підняття мінімальної кількості балів, щоб взяти участь у конкурсі, він може призвести до того, що у нас відбуватиметься нівелювання ролі та значення дуже багатьох ВНЗ. Тобто, це оптимізація чисто адміністративними методами", – зауважив експерт.

Як повідомляв УНН, сьогодні стартувала вступна кампанія 2012 року. У вищих і професійно-технічних навчальних закладах розпочинається прийом документів від абітурієнтів до всіх вищих навчальних закладів незалежно від форми власності.


 

 

По матеріалам: unn.com.ua