Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 липня 2012 р. Всi новини

Яку освіту потрібно мати, щоб вступити до вишу (частина 1)

 

 

У кожного вступника виникає безліч запитань, однак підказки та домисли друзів і знайомих можуть зробити вам ведмежу послугу. Адже Умови вступу до ВНЗ щороку змінюються.


Сьогодні відповідаємо на запитання абітурієнтів про те, яку освіту потрібно мати, щоб вступити до вишу.

1. Яка необхідна освіта для вступу на навчання за різними освітньо-кваліфікаційними рівнями?

         Вступ на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста здійснюється на основі базової (9 класів) та повної (11 класів) загальної середньої освіти, а також на основі освітньо-кваліфікаційного рівня кваліфікованого робітника зі скороченим терміном навчання.

Вступ на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра здійснюється на основі повної загальної середньої освіти, а також на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста зі скороченим терміном навчання.

Вступ на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста – на основі освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра – на основі освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра або спеціаліста, а на спеціальності медичного та ветеринарно-медичного спрямувань – також на основі повної загальної середньої освіти.

2. Чи можна брати участь у конкурсі на бюджетну форму навчання на певний освітньо-кваліфікаційний рівень, якщо вже здобуваєш його в іншому вищому навчальному закладі?

Ні. Це можливо тільки за умови відрахування з іншого вищого навчального закладу.

3. Якщо в абітурієнта є атестат про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом певного освітньо-кваліфікаційного рівня, то з якого документа враховується середній бал при вступі на перший курс?

З атестата, якщо він вступає на основі повної загальної середньої освіти.

4. Чи можна зарахувати до категорії осіб – випускників минулих років (до 2007 року) абітурієнта, який закінчив вищий навчальний заклад І-ІІ рівня акредитації на основі базової середньої освіти у 2008 році, отримавши і атестат, і диплом молодшого спеціаліста, хоча повну загальну середню освіту він фактично здобув у 2006 році?

Ні, оскільки документ про повну загальну середню освіту він отримав у 2008 році.

5. Чи можна зараховувати за результатами вступних випробувань абітурієнтів, які здобули повну загальну середню освіту в 2007 році і раніше, але зареєструвалися і проходили зовнішнє незалежне оцінювання з навчальних дисциплін у 2008, 2009, 2010, 2011 роках і мають в сертифікаті бали нижче 124?

Так.

 

 

По матеріалам: pedpresa.com