Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
19 липня 2012 р. Всi новини

Участь у вступній кампанії вже взяли майже 427 тис. абітурієнтів

 

 



За 14 днів вступної кампанії 426 500 осіб вже подали документи для участі у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів України.

Про це УНН повідомили у прес-службі МОНмолодьспорту.

 Станом на 18 липня загальна кількість поданих заяв до ВНЗ становить 1 245 908 заяв.

 "Ми бачимо велику активність бажаючих здобути вищу освіту. Цьогорічна вступна кампанія вже стала рекордною у порівнянні з минулорічними вступними кампаніями за кількістю поданих заяв. При цьому, чимало вступників користується системою електронного подання до вузів. Так, станом на сьогодні, в електронній формі надіслано до ВНЗ 161 598 заяв. Загалом системою "Електронної заяви для участі у конкурсному відборі до ВНЗ України" вже скористалися 50 723 особи. Тобто, кожен восьмий вступник обирав електронний варіант подачі заяви", - поінформував заступник директора департаменту вищої освіти МОНмолодьспорту Микола Фоменко.

 Нагадаємо, кожен шостий абітурієнт подає документи до вищого навчального закладу шляхом електронної реєстрації.

 "Понад 30 тис. абітурієнтів подали документи в електронному вигляді за результатами першого тижня вступної кампанії. Проте бажаючих було набагато більше, однак через короткочасні технічні збої не всі змогли зареєструватися у цій системі. Але я переконаний, що наступного року як мінімум кожен другий вступник користуватиметься електронною системою подачі документів", - сказав голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький.

 

 

По матеріалам: www.unn.com.ua