Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
6 серпня 2012 р. Всi новини

Вступна компанія-2012: Державна інспекція навчальних закладів України перевірила 29 ВНЗ

 

 

31 липня 2012 року завершився прийом документів для вступу до вищих навчальних закладів.

Відповідно до рішення Колегії та наказу МОНмолодьспорту, а також реагуючи на звернення вступників, їхніх батьків, громадських організацій та спостерігачів, Державна інспекція навчальних закладів України провела перевірку дотримання Умов прийому абітурієнтів вищими навчальними закладами, повідомляє прес лсужба ДІНЗ.

«За період проведення вступної кампанії Державною інспекцією здійснено перевірку 29 вищих навчальних закладів у Запорізькій, Львівській, Тернопільській областях та місті Києві, чотирнадцять з яких були позапланові, – повідомив Голова ДІНЗ Михайло Гончаренко в прямому ефірі телепрограми «Власний погляд» на  парламентському телеканалі «Рада». – На «гарячу» телефону лінію ДІНЗ надійшло близько 100 телефонних дзвінків. Питання здебільшого стосувалися наявності ліцензій у певних ВНЗ, а також зарахування абітурієнтів, які мають пільги, та зарахування іноземних громадян».

Під час перевірок Державною інспекцією виявлені типові порушення та недоліки в роботі приймальних комісій. Зокрема, встановлено, що внесення даних абітурієнтів до системи Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО) розпочалося із запізненням. Під час опрацювання заяв в електронній формі виникали труднощі з їхнім опрацюванням та визначенням статусу електронної заяви.

Крім того, в деяких вищих навчальних закладах відсутня інформація про обсяг державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою, ліцензії на надання освітніх послуг, сертифікати про акредитацію. В окремих ВНЗ особові справи абітурієнтів не підшиваються або ж відсутні медичні довідки встановленого зразка. Такі недоліки усувалися безпосередньо під час перевірки.

За результатами перевірок, керівництву вищих навчальних закладів запропоновані рекомендації щодо негайного виправлення порушень для повноцінного функціонування та роботи приймальних комісій. «На серпень-вересень ДІНЗ заплановано здійснити інспектування навчальних закладів з питань вступної кампанії-2012 та підготовки до нового навчального року у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Полтавській областях та місті Києві», – додатково поінформував Михайло Гончаренко.

 


  

По матеріалам: vnz.org.ua