Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 серпня 2012 р. Всi новини

Цьогорічний конкурс до університету Шевченка шокував викладачів

 

 



У Київському національному університеті ім. Т. Шевченка на деякі спеціальності на одне місце претендують 60 абітурієнтів.

Про це заявив проректор з науково-педагогічної роботи університету Володимир Бугров.

“Конкурс на спеціальність “Реклама і зв’язки з громадськістю” становить 60,8 претендента на місце, “Англійська мова” – 53,5, “Туризм” – 49, “Видавнича справа і редагування” – 47,9, “Переклад з англійської” – 46, “Програмна інженерія” – 37,5, “Китайська мова” – 27 чоловік на одне місце”, – повідомив Бугров.

Проректор вишу наголосив, що великий конкурс на деякі спеціальності здивував навіть співробітників університету. “Для нас стало шоком, що на “Геодезію, картографію і землеустрій” конкурс – 26,5 чоловіка на місце. Поборотися за право навчатися у нас доведеться і тим, хто обрав “Комп’ютерну інженерію” або “Системний аналіз” – тут конкурс сягнув 21,9 і 22 особи на місце відповідно”, – зазначив Бугров.

За його словами, в університет набирають студентів на 72 напрями підготовки бакалаврів, а також на 102 магістерські програми. “Цього року на денну форму навчання на кваліфікаційний рівень бакалавра подано 32 604 заяви – це перше місце в Україні. Середній конкурс у нашому університеті – 14,1 чоловік на місце”, – повідомив проректор.

За словами Бугрова, на заочну форму навчання вже подано 644 заяви, але після результатів вступу на денну форму навчання це число може.

 

 
  

По матеріалам: pedpresa.com