Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
13 серпня 2012 р. Всi новини

Куди абітурієнти подавали документи?

 

 

Київський університет імені Тараса Шевченка вже зарахував нових студентів-першокурсників.

– Ми виконали держзамовлення як на гуманітарні, так і на природничі спеціальності, – каже проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров.

За його словами, на напрям підготовки «Реклама та зв’язки з громадськістю», як і завжди, був шалений конкурс – 60 заяв на місце. Водночас високими були показники і на природничих напрямах, наприклад на географічному факультеті середній результати становив аж… 49 заяв на одне місце держзамовлення!

– На радіофізичному факультеті, напрям «комп’ютерна інженерія» було майже сорок заяв на місце. Це – величезні показники, – зауважує Володимир Анатолійович. – Прикметним є те, що вони були великими і на прикладну фізику, і на математику, і на механіку – на ті спеціальності, які останніми роками не користувались такою популярністю.

Володимир Бугров наголошує, що вступна кампанія до ВНЗ відбулася абсолютно прозоро.

– Усі списки у режимі реального часу оновлювалися на сайті. Тож можна було побачити, як абітурієнти з ноутбуками чи планшетами в руках чекали, чи опиняться вони в списках рекомендованих до зарахування, – розповідає Володимир Анатолійович.

Він вважає дуже вдалою новацією те, що до цьогорічного ЗНО додали всесвітню історію.

– Цікаве спостереження: зменшилась кількість заяв на міжнародне право, міжнародні відносини, – констатує Володимир Бугров. – Це сталося тому що, наприклад, на юридичний факультет потрібно складати ЗНО з історії України, а на міжнародне право – з всесвітньої. Вступники не могли подавати документи на ці спеціальності одночасно. Тому абітурієнти приходили більш вмотивованими навчатися саме за цією спеціальністю.

Проректор з науково-педагогічної роботи КНУ імені Тараса Шевченка схвалює те, що цього року підвищено мінімальний прохідний бал з профільної дисципліни до 140, адже це значно покращує контингент студентів-першокурсників вітчизняних ВНЗ.

– Абітурієнт ВНЗ повинен бути «якісним». Це не може бути абихто, а лише ті, хто здатен засвоїти університетську програму навчання, – упевнений Володимир Анатолійович. – Якщо ми прагнемо бути серед країн, які забезпечують якісну освіту, то альтернативи цьому кроку немає.

Володимир Анатолійович розповідає, що в КНУ вже понад три роки бали вступників є вищими за 140, а подекуди цей показник перевищував 170 балів.

 

 
  

По матеріалам: pedpresa.com