Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
20 серпня 2012 р. Всi новини

Українська школярка із 600 балами по трьох тестах ЗНО навчатиметься у США

 

 

Випускниця Харківської спеціалізованої школи № 166 “Вертикаль” Маргарита Малюкова набрала під час ЗНО максимальні 600 балів по трьох тестах: із української мови та літератури, математики та англійської мови.

Високий рівень знань забезпечив їй можливість продовжити освіту у США.

Про це розповіла директор школи № 166 Світлана Коломієць.

“Ми пишаємося Ритою, яка підтримала марку школи. Мама Рити – викладач англійської мови. Дві третини їх домашньої бібліотеки становлять книги іноземними мовами. Рита – лауреат міського конкурсу “Учень року – 2012″ у номінації “Інтелектуал”. Вона пише вірші, і нещодавно блиснула на шкільному літературно-музичному вечорі віршами про Батьківщину, які написала українською, англійською, французькою та іспанською мовами. Основна новина: на адресу Рити щойно надійшло запрошення на навчання у США. У рамках міжнародної програми підтримки найкращих випускників шкіл України Риту прийняли на безкоштовне навчання до приватної школи “Choate” (штат Коннектикут). Тут вона протягом двох років готуватиметься до вступу у будь-який на вибір американський ВНЗ гуманітарного профілю. Якщо Рита стане викладачем, як мама, її учням можна позаздрити”, – вважає директор школи.

Як розповіла сама Рита, в рамках програми, що координується офісом у Нью-Йорку, за кордон їдуть навчатися десять випускників шкіл України. “Це почесно і відповідально, я буду старатися, щоб думка про українські школи була найкращою”, – обіцяє школярка.

Окрім Маргарити Малюкової, як повідомили у Харківському регіональному центрі оцінювання якості освіти, по 200 балів з двох предметів – 400 із 400 можливих – здобули ще п’ятеро школярів, причому четверо із Харкова, один – з Балаклійського району Харківської області. Крім того, 62 випускники набрали по 200 балів по одному з предметів. Найбільш успішним за кількістю балів виявився тест із математики.

“Загалом, випускники Харкова та області показали найкращі результати серед міст сходу України”, – зазначили у центрі.

Як наголосило агентство, торік максимальну кількість балів – 200 – по одному з предметів набрали 23 випускники, по двох предметах – 2 випускники.

 

  
  

По матеріалам: pedpresa.com