Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 серпня 2012 р. Всi новини

З 1 вересня на Дніпропетровщині працюватимуть “електронні школи”

 

 

 

До початку нового навчального року школи Дніпропетровської області отримали 1 245 сучасних комп’ютерів.

Сертифікати на їх отримання представникам шкіл сьогодні вручили міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник і голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул. 83 заклади освіти отримали нову комп’ютерну техніку для оновлення технічної бази. Це підвищить ефективність навчального процесу та реалізації проектів «Електронний щоденник», «Електронний журнал» і «Електронна бібліотека».

З 1 вересня буде впроваджено проект «Обласна електронна школа», який об’єднує два підпроекти: «Інтернет-школа для дітей з особливими потребами» та «Інтернет-школа для обдарованих дітей».

Дмитро Табачник зазначив, що Дніпропетровщина вибудовує найпередовішу освітню ланку: «Досягнення Дніпропетровщини в освітній сфері, справді, вражають. Цей регіон є лідером з упровадження цифрових технологій в освіту. Передовими здобутками є створення освітнього порталу, проекту 3D-садочку, обладнання  шкільних автобусів системою GPS-навігації».

«У рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» для поліпшення якості навчального процесу в області активно впроваджуються новітні інформаційні технології. З 1 вересня буде впроваджено Інтернет-школу для дітей з особливими потребами, які не мають можливості відвідувати навчальні заклади. А також Інтернет-школу для обдарованих дітей. Для забезпечення комфортного навчального процесу на Дніпропетровщині постійно оновлюються комп’ютерні класи. У 2012 році до початку нового навчального року за підтримки Президента Віктора Януковича, уряду та міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника 83 школи області отримали 1 245 сучасних комп’ютерів для оновлення технічної бази», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Губернатор зазначив, що всі школи області на 100 % забезпечені комп’ютерною технікою та  під’єднані до Інтернету. Проводиться оновлення технічної бази навчальних закладів регіону.

Загалом за 2010 – 2011 роки на Дніпропетровщині для оновлення технічної бази шкіл придбано 58 навчальних комп’ютерних комплексів і 24 мобільних комп’ютерних класи (до складу входять ноутбуки) для спеціальних шкіл і шкіл-інтернатів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

   
  

По матеріалам: vkurse.ua