Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
29 серпня 2012 р. Всi новини

У суботу в столичних школах пролунає перший дзвоник

 

 


Наприкінці тижня столичні школярі святкуватимуть початок нового навчального року.

У суботу, першого вересня, в усіх загальноосвітніх навчальних закладах столиці відбудуться урочисті лінійки та перший урок. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

 У кожній школі для початкових класів оберуть окрему тему першого уроку. Це, на думку освітян, сприятиме більш цікавій розмові, а також дасть можливість врахувати вікові та індивідуальні особливості учнів кожного класу. Перший урок у 5-11 класах має пройти на тему, пов’язану із оголошеним в Україні у 2012 році Роком спорту та здорового способу життя.

 Після першого уроку учнів столиці та їхніх батьків запросять взяти участь у родинному святі на Хрещатику «Дай руку, першокласнику!». Вперше для найменших школярів 1 вересня у центрі столиці відбудеться масштабне свято з нагоди початку нового навчального року.

 Нагадаємо, з 11:00 у центрі Києва запрацюють містечка майстрів, живописців та музикантів. Під час заходу малеча ознайомиться з національними видами ремесел, матиме нагоду заспівати та послухати українські дитячі пісні. Також першокласники отримають змогу побачити різноманітні музичні інструменти і спробувати зіграти на них.

 Як повідомляв УНН, одним із пріоритетних напрямків шкільної освітянської діяльності столиці є інформаційно-комунікаційний напрям. Так цього року у 2 тисячах українських шкіл реалізується національний проект з інформатизації шкіл.

 "В Україні працює майже 20 тис. шкіл, де загалом навчається 4,3 мільйони школярів. На жаль, достатнє забезпечення оргтехнікою мають тільки школи в обласних центрах, великих містах. Для того, щоб обладнати всі школи комп’ютерними класами – закупити якісну техніку, ліцензійне програмне забезпечення, комп’ютерні столи, забезпечити доступ до мережі Інтернет, електронних бібліотек для учнів, тобто повністю створити умови для комфортної роботи дитини, необхідно близько 1 мільярда гривень", - зазначив Голова парламентського комітету з питань освіти і науки Максим Луцький.

 

   
  

По матеріалам: unn.com.ua