Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
31 серпня 2012 р. Всi новини

Шкільна екіпіровка стане у 640 євро

 

 



Батькам в Іспанії, щоб купити школяру необхідну екіпіровку на початок навчального року, доведеться заплатити близько 640 євро, за даними організації споживачів і користувачів.

Водночас, необхідна сума може відчутно коливатися залежно від типу школи. Наприклад, на дитину, яка навчається в державній школі, іспанські батьки зможуть витрачати дещо менше, але  вимоги до необхідних предметів у приватній школі будуть вищими, відзначає видання La Vanguardia.

Згідно з підрахунками експертів, основні витрати на екіпіровку школярів в країні приходяться на шкільну форму (середня ціна комплекту шкільної форми обійдеться в 216 євро), харчування (122 євро), проїзний (88 євро в місяць), підручники (базовий комплект підручників в середньому коштує 215 євро), канцтовари (124 євро) і щомісячну оплату за навчання в приватному навчальному закладі (від 87 до 315 євро).

Крім того, батьки можуть платити від 20 євро в місяць за позакласні заходи для дітей, куди входять додаткові заняття, конкурси, вікторини, поїздки в інші міста, походи в музеї тощо.

 

 

По матеріалам: dengi.ua