Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
6 вересня 2012 р. Всi новини

Завершено конкурси за освітніми програмами Європейського Союзу Темпус, Еразмус Мундус і Жан Моне

 

 

У рамках п’ятого конкурсу Програми Темпус IV до кінцевого списку проектів, рекомендованих до фінансування Європейським Союзом, включено 108 проектних пропозиції, з них 23 проекти за участю українських університетів.

Окрім 53 університетів з України, до консорціумів входять Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, інші органи державної влади, громадські організації та професійні об’єднання, технопарки та науково-дослідні інститути. За результатами п’ятьох конкурсів Програми Темпус IV в Україні запроваджуватиметься 61 проект.

У рамках конкурсу 2012 року Програми Еразмус Мундус за компонентом «Партнерство» переможцями стали дев’ять консорціумів за участю 17 українських вищих навчальних закладів. На наступні чотири роки учасниками програм академічної мобільності стануть студенти, викладачі, адміністративний персонал університетів Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України; їх прийматимуть університети Великої Британії, Ірландії, Іспанії, Італії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Франції та Швеції. Також  за  іншим компонентом Програми «Спільні магістерські та докторські програми» відібрано з України для навчання за магістерськими програмами 52 студента,  за докторськими (PhD) програмами – два студента.

За конкурсом Програми Жана Моне, серед учасників якого країни, що представляють усі континенти світу, ухвалено до фінансування 207 проектних пропозицій, серед них п’ять українських.

 

 

По матеріалам: vnz.org.ua