Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
11 вересня 2012 р. Всi новини

За особливі успіхи у вивченні української мови учням виплачуватимуться стипендії

 

 

На засіданні Кабінету Міністрів України схвалено проект Указу Президента України "Про призначення стипендій імені Тараса Шевченка учням загальноосвітніх навчальних закладів", передає УНН.

 Проект Указу підготовлено МОНмолодьспорту з метою призначення стипендій імені Тараса Шевченка десяти кращим учням ЗНЗ, які досягли особливих успіхів у вивченні української мови та літератури, з числа переможців IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури 2011/2012 навчального року, їх морального й матеріального заохочення.

 Нагадаємо, що Указом Президента України від 1 серпня 2000 року № 940 "Про вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка" засновано десять щорічних стипендій імені Тараса Шевченка учням ЗНЗ України за особливі успіхи у вивченні української мови та літератури.

 Призначення Президентом України цих стипендій свідчить про підтримку державою обдарованої молоді, створення умов для її подальшого розвитку, сприяє піднесенню престижу української мови і літератури, заохочує школярів до поглибленого вивчення державної мови, до нових шляхів пошуку знань і наукової роботи.

 

 

По матеріалам: unn.com.ua