Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
27 вересня 2012 р. Всi новини

Табачник задумався над необхідністю фінансування діяльності органів студентського самоврядування

 

 



Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник звернувся з листом до керівників вищих навчальних I-IV рівнів акредитації щодо необхідності передбачення коштів при формуванні бюджету вищого навчального закладу на 2013 рік для фінансування діяльності органів студентського самоврядування.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

 Зазначимо, що до МОНмолодьспорту надходять звернення органів студентського самоврядування та громадських організацій, зокрема Національного студентського союзу та Студентського захисту, щодо виконання Закону України «Про вищу освіту» в частині фінансування органів студентського самоврядування.

 З огляду на це, Табачник нагадав керівникам ВНЗ, що статтею 38 Закону України «Про вищу освіту» передбачено, що фінансовою основою студентського самоврядування є кошти, визначені Вченою радою вищого навчального закладу в розмірі не менш як 0,5% коштів спеціального фонду відповідного вищого навчального закладу.

Кошти органів студентського самоврядування спрямовуються на виконання їх завдань і повноважень. Не менш як 30 % коштів мають витрачатися на підтримку наукової діяльності осіб, які навчаються у вищому навчальному закладі.

 Як повідомлялося, Комiтет ВР з питань освiти i науки планує подати для розгляду на цій сесії проект закону про вищу освіту, в якому планується передбачити систему укрупнення ВНЗ.  За словами голови Комітету М.Луцького, також в проекті закону пропонується в залежності від кількості студентів давати визначення навчального закладу – університет, академія, коледж чи професійний коледж.

"Це дуже непростий законопроект, не всі його сприймають, але у нас немає іншого шляху, необхідно укрупнювати навчальні заклади", - сказав депутат.

 

 

По матеріалам: unn.com.ua