Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 вересня 2012 р. Всi новини

Українські студенти зможуть вивчати IT із залученням американського досвіду – Р.Крамаренко

 





Київська влада хоче провести пряме ознайомлення університетів України з досвідом іноземних університетів, що дасть можливість нашим студентам отримати досвід іноземних ВНЗ і доступ до американської освіти саме в Україні, не виїжджаючи за її межі.

Про це під час круглого столу повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, передає кореспондент УНН.

 В Україні нараховується близько 200 тисяч IT-спеціалістів, ще 15 тисяч щороку випускають наші ВНЗ.

 "Рівень освіти у них досить високий, але більшість випускників абсолютно не розуміють, яким чином будувати власний бізнес і готувати стартапи. Ті, хто знаходять цей ланцюжок (наприклад, так робить Київський політехнічний університет), починаючи з третього курсу, вони проходять стенфордські курси, певне навчання, проходять практику й після закінчення навчання залишаються працювати у США. Саме тому ми хотіли б розвивати таке навчання саме в Україні, аби вони не їхали, а працювали тут.

 Наразі ми хочемо провести пряме ознайомлення університетів України з досвідом іноземних університетів, що дасть можливість нашим студентам отримати досвід іноземних ВНЗ і доступ до американської освіти саме в Україні", – сказав Р.Крамаренко.

 Нагадаємо, наразі у столиці будується інноваційний технопарк, функціонування якого дозволить зупинити відтік висококваліфікованих IT-спеціалістів з України.

 "Ми знаємо, що іноземні компанії ведуть полювання на наших (українських і особливо київських) фахівців, і ми налаштовані боротися з "відтоком мізків". Створення інноваційного парку у столиці дозволить акумулювати весь науковий потенціал цієї сфери тут. І від їхньої роботи буде розвиватися економіка й поповнюватиметься бюджет міста", – сказав Р.Крамаренко.

 

 

По матеріалам: unn.com.ua