Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
7 жовтня 2012 р. Всi новини

Вітання Дмитра Табачника з Днем працівників освіти

 

 

Шановні освітяни! Дорогі колеги!

Кожен з теплом у душі згадує свою першу вчительку, класного керівника чи вчителя з улюбленого шкільного предмету, або ж майстра з виробничого навчання, чи ж то викладача, який колись прищепив любов і повагу до майбутньої професії.

Великий класик світової літератури Лев Толстой казав: «Чим легше учителю вчити, тим важче учню вчитись». І це зрозуміло, адже справжня робота вчителя ніколи не завершується годинами, визначеними у розкладі, і оцінками, виставленими у щоденник. І поза навчальним закладом, і після занять ви несете свою високу місію – сіяти мудрість і знання.

Тож сьогодні завдяки вам, у нас є привід пишатися нашою освітою, яка має дивовижні традиції, потужну кадрову та методологічну базу, її визнає міжнародна спільнота.

Можу ствердно сказати, що День працівників освіти ми зустрічаємо з вагомими здобутками. Президент України Віктор Янукович та український Уряд поціновує працю вчителя не обіцянками та запевненнями, а підкріплює конкретними результатами та відповідним фінансовим наповненням, насамперед це стосується підвищення рівня оплати праці педагогів. Упродовж останніх років ми спільними зусиллями модернізуємо зміст освіти, відновлюємо освітні державні програми та розробляємо нові, комп’ютеризуємо школи, повертаємо дитячі садки, забезпечуємо сільські школи автобусами, здобуваємо впевнені перемоги на міжнародних олімпіадах, конкурсах та спартакіадах.

Такі позитивні результати – лише частина інвестицій у майбутнє української освіти, яку ми, за вашої підтримки, й надалі впевнено  розвиватимемо заради добробуту наших дітей.

Шановні освітяни, колеги, дозвольте привітами вас з професійним святом. Прийміть слова вдячності за вашу щоденну працю та самовідданість, добро і щедрість душі.

Бажаю вам цікавих ідей і знахідок у роботі, відчуття повноти та неповторності життя, невичерпних творчих сил, щастя і родинного затишку.

Нехай на довгих стежинах життя вам завжди всміхається доля.

З повагою,

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник