Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
12 жовтня 2012 р. Всi новини

Міносвіти Білорусі розглядає можливість введення своєї версії ЗНО

 

 

Міносвіти Білорусі розглядає можливість введення незалежного національного іспиту у базовій школі.

Про це повідомив на прес-конференції міністр освіти Сергій Маскевич, передає білоруська преса.

Як пояснив в бесіді з кореспондентом міністр, йдеться про те, щоб замість іспитів за курс базової школи незалежні експерти, а не шкільні вчителі, проводили єдиний іспит. «Головне у всіх питаннях, що стосуються таких пропозицій, не нашкодити системі», - підкреслив він. За словами Сергія Маскевіча, «ці пропозиції будуть спочатку обговорені на рівні фахівців міністерства та підвідомчих організацій, а потім - на самому вищому рівні».

Головний вектор розвитку системи освіти зараз - рухатися вперед, поліпшуючи якість освіти, відзначив міністр. Він також розповів, що основне завдання відомства - провести глибокий аналіз освітніх програм і навчального навантаження. «Як показує світова практика, рівень знань школярів більш якісно оцінюється незалежними експертами, ніж шкільними вчителями», - зазначив він. Також Сергій Маскевич розповів, що в майбутньому всі школярі мають бути готові до того, що за свої знання вони повинні відповідати самі.

Резюмуючи цю пропозицію, Сергій Маскевич зазначив: «У нашій країні, як і у всіх інших країнах світу, назріла необхідність регулювання потоків випускників базової школи. Якщо буде позитивний резонанс від таких пропозицій, то у нас не виникне побоювання, що навчання на третьому ступені - в 10-11 класах - буде непосильною ношею для старшокласника. Тоді в ці класи почнуть надходити лише ті юнаки і дівчата, які дійсно будуть орієнтовані на серйозну та копітку навчання у вузі ».

 

 

За матеріалами: vnz.org.ua