Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
24 жовтня 2012 р. Всi новини

Експерти назвали дисертацію міністра освіти Німеччини плагіатом

 

Міністр освіти і наукових досліджень Німеччини Аннете Шаван опинилася під вогнем критики у зв'язку з підозрами в плагіаті.

Мова йде про кандидатської дисертації, захищеної більше 30 років тому.

Експерт Дюссельдорфського університету імені Генріха Гейне стверджував, що в ході ознайомлення з науковою працею Шаван виявлена ​​«характерна картина дій, які можна назвати плагіатом». Зокрема, некоректно оформлені цитати виявлені на 60 з 351 сторінки дисертації.

Сама Шаван відкидає закиди. «В процесі роботи над дисертацією я ніколи не робила спроб ввести когось в оману», - заявила вона. За словами міністра, вона дасть роз'яснення відразу після того, як комісія з присудження вчених ступенів надасть таку можливість. Шаван піддала різкій критиці факт публікації експертного висновку.

Нагадаємо, що раніше однопартійця Аннетт Шафан по ХДС, голову фракції ХДС в берлінському парламенті Флоріана Графа позбавили наукового ступеня за плагіат в дисертації. Однак найгучніший скандал через плагіат розгорівся в 2011 році. Тоді в центрі скандалу опинилася робота колишнього міністра оборони з партії ХСС Карла-Теодора цу Гуттенберга. В результаті він позбувся і наукового ступеня, та посади в кабінеті міністрів.

Чимало випадків плагіату було зафіксовано і у політиків Вільної демократичної партії. Позбулися вчених ступенів такі члени ВДП, як екс-віце-спікер Європарламенту Сільвана Кох-Мерін, депутат бундестагу Біджан Джир-Сарай і радник цієї партії Маргарита Матіопулос.

 

За матеріалами: vnz.org.ua