Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 жовтня 2012 р. Всi новини

Держдума Росії має намір схвалити законопроект про освіту в осінню сесію

 

Комітет Державної Думи РФ докладе всіх зусиль, щоб законопроект про утворення до кінця осінньої сесії був підписаний, повідомив на прес-конференції голова комітету з освіти Держдуми РФ Олександр Дегтярьов.

«Постараємося зробити так, щоб до кінця осінньої сесії закон побачив світ і був підписаний», - зазначив Дегтярьов.

Також він додав, що комітет до другого читання має намір в максимальному ступені врахувати все позитивне, що пропонується в експертному середовищі та суспільстві, а також пропозиції від групи депутатів від КПРФ, які розробили альтернативний документ.

«Ми постараємося зробити все для того, щоб міністерство фінансів все ж взяло наш концепт в частині забезпечення сільських учителів, яких більше мільйона, щоб вони мали всі гарантії, які були записані в минулому законі і мали переваги по житлово-комунальному господарству», - зазначив Дегтярьов.

Держдума в середу прийняла в першому читанні урядовий законопроект «Про освіту в РФ». Очікується, що повністю документ буде прийнятий Думою до кінця року, він повинен набути чинності 1 січня 2013 року.

Законопроект «Про освіту в РФ», підготовлений міністерством освіти і науки, замінить два базових закони - «Про освіту» та «Про вищу і післявузівську професійну освіту», які були прийняті в 1992 році і 1996 році відповідно. У новому документі будуть прописані норми по всіх рівнях освіти, включаючи дошкільну, професійне - початкова, середня, вища і додаткове.

Робота над проектом закону почалася ще в 2009 році. Перша робоча версія була розміщена на сайті Міністерства освіти та науки Росії в травні 2010 року і викликала великий резонанс, як в професійному співтоваристві, так і серед громадян Росії.

У міністерстві вважають, що проект закону розширить держгарантії безкоштовного навчання, закріпить особливий статус педагогів у суспільстві, зміцнить зв'язок між освітніми програмами та сучасним ринком праці, а також відкриє звичайні школи для дітей-інвалідів. Проте експерти відзначають, що концепція документа в цілому правильна, але вимагає деталізації.

 

 

За матеріалами: vnz.org.ua