Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
3 листопада 2012 р. Всi новини

Україна та США співпрацюватимуть у галузі освіти

 

 



Відбулася зустріч Першого заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євгена Суліми з радником Посольства Сполучених Штатів Америки з питань преси, культури і освіти Еріком Джонсоном та Директором Програми імені Фулбрайта в Україні Мироном Стахівом.

Про це повідомили у прес-службі МОНмолодьспорту.
 

 Під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці в галузі освіти і науки.

 Євген Суліма нагадав, що в рамках візиту української делегації до США на зустрічах з керівником Бюро освіти і культури Державного департаменту США Адамом Ерелі порушувалися питання, які планувалося вирішити в цьому році.

Зокрема, йшлося про хід підготовки Угоди про співробітництво в галузі освіти між Україною та США; документу про визнання дипломів про вищу освіту; наповнення новим змістом співпраці за програмою Фулбрайта, а також налагодження співробітництва щодо відпрацювання системи навчання та стажування українських студентів в університетах США.

 У свою чергу, Ерік Джонсон повідомив, що пропозиції зараз опрацьовуються. Щодо Угоди про співпрацю в галузі освіти, то радник Посольства Сполучених Штатів Америки з питань преси, культури і освіти поінформував, що принаймні в тих країнах, де він працював такі угоди не підписувалися, але не виключає можливості створення такого прецеденту.

 Перший заступник Міністра Євген Суліма запропонував створити прецедент, підписавши Угоду про співробітництво в галузі освіти між Україною та США.

 Окрім того, сторони обговорили питання щодо пропозицій до Меморандуму про співпрацю за Програмою імені Фулбрайта в Україні.
 

 

  

За матеріалами: unn.com.ua