Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
6 листопада 2012 р. Всi новини

Студентам не доведеться працювати на двох роботах заради власного житла

 

 





Після того, як у поточному році влада реанімувала програму "Доступне житло", її учасниками стали близько 700 родин.

Проте через збільшення бюджетного дефіциту фінансування цієї соцініціативи зменшилось з 28 млрд грн до 200 млн, що, фактично, означало зупинку подальшого кредитування.

Тепер же, щоб оживити ринок нерухомості та зменшити вартість квадратних метрів, влада вигадала нову програму - так званий лізинг, у якому відсутній початковий внесок в сумі 10 тис. дол., а саме житло буде бюджетним за рахунок використання нових іноземних технологій.

Лізинг передбачає мікроскопічний щорічний платіж у розмірі 3% від суми позики. За підрахунками міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, в середньому родина буде віддавати щомісяця 2 тисячі гривень. Нюансом є те, що ключі від квартири власнику видадуть одразу, а документи на власність - лише при фінальному розрахунку.

Лізингові квартири оформляються у довгострокову оренду. Фінансувати таку угоду буде Держінвестпроект без участі банків-партнерів. "Наразі це єдиний варіант для небагатих українців переселитись у власне житло", - резюмує голова правління Державного іпотечного закладу Валентин Рибачук. Планується, що будинки для лізингової програми почнуть зводити вже наступного року.
 

 

  

За матеріалами: vnz.org.ua