Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
10 листопада 2012 р. Всi новини

Затверджено програми ЗНО з історії та біології на 2013 рік

 

 



Затверджено програми зовнішнього незалежного оцінювання з історії України та біології.

Відповідний наказ підписано 6 листопада поточного року. Про це повідомили у прес-службі міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

 "Внесення змін до програм зовнішнього незалежного оцінювання з інших предметів, із яких у 2013 році будуть проведені тестування, не передбачено. Змістове наповнення тестів відповідатиме чинним програмам зовнішнього незалежного оцінювання з відповідних предметів", - повідомили у прес-службі.

 В Українському центрі оцінювання якості освіти завершується підготовка характеристик тестів, у яких буде зазначено кількість завдань у кожному тесті, їхні форми та схеми оцінювання. Ці характеристики найближчим часом будуть розміщені на офіційному веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти (розділ "Підготовка до ЗНО").

 Довідка: із 2004 р. за підтримки міжнародних і громадських організацій в Україні була сформована система зовнішнього незалежного оцінювання.

 Комплекс організаційних процедур (передусім — тестування) спрямований на визначення рівня навчальних досягнень випускників середніх навчальних закладів при їхньому вступі до вищих навчальних закладів.


 Мета зовнішнього незалежного оцінювання: забезпечення реалізації конституційних прав громадян на рівний доступ до якісної освіти, здійснення контролю за дотриманням Державного стандарту базової і повної середньої освіти й аналізу стану системи освіти, прогнозування її розвитку.

 Результати зовнішнього незалежного оцінювання зараховуються як результати державної підсумкової атестації і як результати вступних іспитів до вищих навчальних закладів. .

 Забезпечення зовнішнього незалежного оцінювання здійснюється Українським центром оцінювання якості освіти у співпраці з місцевими органами управління освітою, обласними інститутами післядипломної педагогічної освіти, навчальними закладами. Координація роботи учасників процесу зовнішнього незалежного оцінювання здійснюється через Вінницький, Дніпропетровський, Донецький, Івано-Франківський, Київський, Львівський, Одеський, Сімферопольський і Харківський регіональні центри оцінювання якості освіти, за кожним із яких закріплено по 2-4 регіони України.
  

  

За матеріалами: unn.com.ua