Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
16 листопада 2012 р. Всi новини

Президент провів зустріч зі студентськими лідерами

 

 

Напередодні Дня студента, який традиційно відзначається 17 листопада, Президент України Віктор Янукович зустрівся з представниками студентських молодіжних організацій.

У зустрічі також взяла участь Радник Президента - Керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента Ганна Герман, повідомляє прес-служба президента.

Глава держави поспілкувався зі студентськими лідерами, обговорив проблеми молоді і студентства та шляхи їх вирішення. «Такі зустрічі вкрай необхідні... Для мене дуже важлива ваша думка, відчуття і майбутнього країни, і того, що зараз робиться в державі», - сказав він на початку розмови.

«Я хотів би від вас почути ініціативи на майбутнє - що ви вважаєте першочерговим, невідкладним - це дуже важливо, тому що ми сьогодні йдемо шляхом модернізації нашої держави», - додав він. Безумовно, зазначив Президент, у ході реформування країни важливе розуміння громадянами будь-яких серйозних змін, які відбуваються. Глава держави зокрема звернув увагу студентів на реформи медичної та освітньої сфер, які зараз реалізуються у країні. Серед іншого, він наголосив на важливості оптимізації системи медичних установ та закладів освіти, якості їх послуг, підвищення професійного рівня персоналу, його заробітних плат та соціального забезпечення. Для цього, запевнив Президент, влада сьогодні докладає всіх зусиль.

Під час розмови, зокрема, порушувалися питання якості і доступності освіти, перспективи ухвалення нової редакції Закону «Про вищу освіту», шляхи вирішення соціально-побутових і культурних проблем молоді. Окремий акцент було зроблено на перспективах міжнародного студентського співробітництва, темі працевлаштування молоді та орієнтації освіти на потреби реального сектору економіки держави.

Президент окремо відзначив інноваційність підходів студентських лідерів до вирішення молодіжних проблем, їх прагнення до участі у формуванні молодіжної політики держави. Адже учасники зустрічі не лише звертали увагу Глави держави на наявні проблеми, а й пропонували конкретні напрями і перспективи їх вирішення. Це, на думку Глави держави, свідчить про активну громадянську позицію сучасної молоді. «Визначитися з державною політикою, сформувати її стратегію і план дій - це те, що треба робити… Ви сьогодні здатні приймати участь у цьому процесі», - сказав Віктор Янукович.

У свою чергу голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентська республіка» Павло Вікнянський підкреслив важливість співпраці студентських та молодіжних організацій із владою. Він також виступив з ініціативою щодо створення в Україні міжнародного студентського центру, який би дозволив молодим людям обмінюватися досвідом, працювати над спільними проектами, їх реалізацією. Основою для цього, на переконання П.Вікнянського, може стати діяльність «Студентської республіки», яка вже має досвід проведення подібної роботи.

«Україна є не тільки найбільшою за територією серед європейських країн - вона є наймогутнішою за потенціалом - і це забезпечує нам добре майбутнє… Влітку цього року, незважаючи на різні думки, ми провели на відмінному рівні Євро-2012 - це було свято на весь світ. Подібні речі, коли ми можемо показати громадянам інших країн, по-перше, як ми вміємо працювати, по-друге – що в нас в Україні є що продемонструвати», - сказав П.Вікнянський.

«Впевнені, що все вдасться, впевнені в прекрасному майбутньому України, але для цього потрібно працювати - і ми готові до цього», - додав він.

Президент позитивно оцінив ініціативу представника студентства та висловив побажання продовжити спілкування з лідерами молодіжного середовища найближчим часом.

 

  

За матеріалами: vnz.org.ua