Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 листопада 2012 р. Всi новини

Міносвіти оголосило умови вступу у ВНЗ в 2013 році

 

 

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту оголосило правила прийому студентів до вищих навчальних закладів у 2013 році.

Зокрема, зміни в порівнянні з торішньою вступною кампанією виявилися несуттєвими. Прийом документів від абітурієнтів на стаціонар триватиме з 1 по 31 липня, мінімальний прохідний бал за результатами зовнішнього тестування складе 124 для непрофільних предметів і 140 для профільних.

Крім того, після проходження підготовчих курсів від ВНЗ, абітурієнт зможе отримати 20 додаткових балів, а за призові місця на олімпіадах можуть бути нараховані ще 50 балів.

Як і раніше залишилася умова, що абітурієнт має право подавати документи до п'яти навчальних закладів на три спеціальності в кожному з них. Планується, що перші списки студентів, які вступили, будуть вивішені 1 серпня, як і в цьому році. На денну форму навчання студентів зарахують до 11 серпня.

За даними Міносвіти, у 2013 році випускників 9-х та 11-х класів буде 634 тисяч осіб, що на 48 тисяч менше, ніж у цьому році. Серед суттєвих змін те, що іноземні громадяни з цього року будуть навчатися тільки на контракті, проте платити будуть тільки після вступу, оскільки раніше були прецеденти щодо передчасної оплати.

Водночас, Єдина електронна система подачі документів продовжить свою роботу, незважаючи на критику. «У перший рік роботи системи допускалися незначні збої й затримки. В електронній базі було зареєстровано понад тисячу ВНЗ. Зараз ми спробували усунути ці технічні недоліки», — заявив начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи Міносвіти Микола Фоменко.

Як повідомлялося 23 вересня, міністр освіти Дмитро Табачник підписав рекомендаційний лист ректорам ВНЗ, щоб ті зайнялися питанням безкоштовного інтернету для українських студентів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прохідний бал зовнішнього незалежного тестування з профільних конкурсних предметів, який необхідний при вступі у ВНЗ, буде підвищено.

 

  

За матеріалами: korrespondent.net