Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
27 листопада 2012 р. Всi новини

Колектив Ужгородського національного університету обрав ректором професора Федора Ващука

 

 

22 листопада 2012 року в Ужгородському національному університеті відбулося засідання Конференції трудового колективу  для обрання та рекомендації МОНмолодьспорту претендента на посаду ректора ДВНЗ «Ужгородський національний університет».

У результаті, більшість голосів було віддано за кандидатуру в.о. ректора УжНУ, доктора технічних наук, професора Федора Ващука.

На початку засідання конференції доктор технічних наук, професор Федір Ващук у своєму виступі наголосив: «Сьогодні університет перебуває на такому етапі, коли для того, щоб рухатися далі, необхідними є нові починання та зміни, але, безумовно, вони повинні базуватися на спадкоємності традицій, започаткованих та розвинутих в університеті».

 «Наука – фундамент університету. Це аксіома. Освіта, заснована на останніх досягненнях науки, є необхідною умовою підготовки високоякісних фахівців, запорукою успішного розвитку економіки та благополуччя держави в цілому. У традиціях Ужгородського національного університету – намагатися надавати саме таку освіту. Я знаю, який науковий потенціал має колектив університету. Разом ми зробимо все для того, аби продовжувати традиції університету, щоб колектив, знаний і в Україні, і з її межами, посідав те місце, яке він зайняв, і статус національного університету підтверджувався справами», - сказав Ф. Ващук.

 Ф.Г. Ващук озвучив, що було виконано упродовж 2 місяців з часу його призначення виконувачем обов’язків ректора УжНУ. «Вжиті заходи вже дають певний ефект. Наведу тільки такий приклад: замість колишніх 3 тисяч на облаштування гуртожитків у місяць сьогодні виділяється 300 тис. грн. Майже по кожному об’єкту університету віднайдено резерви для економії коштів, отримано додаткове фінансування від Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України», - сказав Ф. Ващук. За його словами, однієї з цілей університету є отримання статусу науково-дослідницького університету, який дасть університетові набагато більше прав та можливостей. Університети із таким статусом мають вищі показники фінансування і розлогіші права університетського самоврядування.

Доктор медичних наук, професор Володимир Смоланка, який також претендував на посаду ректора УжНУ, зазначив, що усі зусилля колективу УжНУ повинні бути спрямовані на створення відкритого європейського класичного вузу. Звертаючись до студентів, претендент на посаду ректора гарантував залучати їх як до управління університетом, так і до наукових розробок.

«До Обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології в Ужгороді приїжджають з усієї країни. Хотів би, що УжНУ був таким вузом, щоб випускники усіх шкіл так само хотіли приїжджати вчитися саме сюди», - каже В. Смоланка.

  • Представники  колективу мали змогу спілкуватися з кандидатами та почути відповіді на свої запитання. 

     У підсумку, результати голосування є такими:

    професор Федір Ващук - 193 голоси "за".
    професор Володимир Смоланка - 98 голосів "за".

За третього претндента (проф. Івана Дробота) не подано жодного голосу.

Результати голосування відповідним протоколом спрямують до Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України.

Виступаючи після оголошення результатів голосування за кандидатуру майбутнього ректора УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук зазначив: «Якщо Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України прийме рішення щодо ректора УжНУ і ним виявиться кандидатура теперішнього в.о., я обіцяю виконати все, що входить до моєї програми, опубліковане на сайті університету і озвучено на зустрічах із колективом університету. Ніколи колективу УжНУ не буде соромно за свій вибір».

Натомість професор Володимир Смоланка подякував усім, хто прийшов на голосування і виявив свою позицію. «Спасибі не тільки тим, хто голосував за мене, а і тим, хто голосував за Федора Григоровича», - сказав В. Смоланка.

 

     

За матеріалами: vnz.org.ua